Detoxikácia, redukcia hmotnosti a uvoľnenie stresu ayurvédou

Téma zdravého životného štýlu sa začína skloňovať stále viac. Je známe, že ayurvéda svojimi procedúrami pomáha liečiť mnohé závažné aj menej závažné ochorenia. Okrem toho detoxikuje telo, odstraňuje stres a pomáha s redukciou hmotnosti. Podstatou ayurvédy je zdravá životospráva, pravidelný pitný režim a cvičenie.
Výživa v ayurvéde

Potraviny v ayurvéde. | Zdroj: Shutterstock.com

Zdroj foto: Shutterstock.com

Detoxikujte svoj organizmus s ayurvédou!

Trávenie je základom pre dlhý a zdravý život. Zlé stravovanie, ale aj stres a znečistenie životného prostredia, v ktorom žijeme, spôsobujú zanášanie tela toxínami. Toxíny oslabujú organizmus, imunitný systém a spomaľujú už spomínané trávenie. Človek má pocit malátnosti, priberá na váhe a vznikajú u neho ochorenia, ktoré sa môžu neustále vraciať.

Toxíny je potrebné pravidelne z tela odstraňovať – detoxikovať. Ayurvédske procedúry sú účinnou metódou pre odstraňovanie škodlivín pomocou rôznych očistných techník, bylinných kúpeľov a masáži. Najúčinnejšie sú ale v originálnom prostredí (Kerala – južná India), originálnymi technikami a bylinkami, kde aj niektoré slovenské cestovky ponúkajú osvedčené pobyty.


Prečítajte si o tomto liečebnom procese viac:

Ayurvéda

Ayurvéda je vyhľadávaná aj kvôli redukcii hmotnosti

K štíhlej línií pomôžu byliny používané pri ayurvédskych redukčných procedúrach. Ak sa rozhodnete absolvovať ayurvédsky redukčný pobyt, ako prvé absolvujete prehliadku u lekára, kde vám bude predpísaná vhodná kombináciá procedúr, pitný režim a jedálniček. Diéta zahŕňa výlučne vegetariánsku stravu, ktorá vám pomôže zbaviť sa nadbytočných kíl a už ich nepribrať. Procedúry zahŕňajú aj parné kúpele, masáže a bylinné lieky. Ayurvédske pobyty v Indii majú za cieľ zabrániť opätovnému priberaniu na váhe, čomu pomáha aj pravidelné cvičenie jógy.

Zbavuje stresu

Stres, ako civilizačný strašiak, je príčinou mnohých chorôb. Napätie, ktorému väčšina ľudí podlieha sa stalo súčasťou každodenného života nielen v rozvinutých krajinách. Aj v tomto prípade je riešením na odbúranie stresu práve ayurvéda, ktorá využíva procedúry na uvoľnenie tela a mysle. V prvom rade ide o cvičenie jogy a meditácie, počas ktorých sa klienti učia správne dýchať a uvoľňovať napätie z tela.

Antistresový pobyt dokáže človeka naučiť, ako má zvládať stresové situácie, a tým predchádzať vzniku chorôb.

Bylinky so zázračnou mocou

Ayurvédske byliny a korenie sú základným pilierom ayurvédskej medicíny a základom modernej farmakológie. Už po tisícročia sa týmto bylinám pripisuje liečivá moc pri rôznych zdravotných problémoch. Niektoré byliny majú viaceré využitia a záleží na správnom pomere či kombinácií s inými bylinami.


Kde vznikla, čo je jej základom a ako dokáze odhaliť problémy? Prečítajte si o ayurvéde viac:

Ayurvéda