Chudnite s pravidelnými raňajkami

Patríte medzi tých, ktorí chcú schudnúť a začať s pravidelnou fyzickou aktivitou? Jedným z najlepších riešení, aby sa vám to podarilo a udržali ste si to dlhodobo, je zavedenie pravidelných zdravých raňajok. Pretože práve raňajky sú kľúčové pre rozbehnutie vášho metabolizmu.

ranajky_chudnutie_11-1-2016_hlavny

Zdroj foto: Shutterstock.com

Výber je veľmi dôležitý, pretože ak zvolíte tie nesprávne raňajky, celé úsilie vyjde nazmar. Ak si nie ste istý správnym výberom, skúste postupovať podľa nasledujúcich pravidiel, ktoré vám pomôžu schudnúť.

Jedzte hneď

Štúdie preukázali, že konzumácia raňajok pomáha rozbiehať váš metabolizmus. Najlepšie je, ak sa najete 30-60 minút po prebudení, kedy využijete plný potenciál vášho tela na nasledovné spaľovanie tukov. Určite raňajky nevynechávajte, to potom vedie k zvýšenej a neuváženej konzumácii potravín na obed či večeru. No mnohým ľuďom na raňajky jesť ešte nechutí, v tom prípade siahnite aspoň po ovocných alebo zeleninových smoothies.


Prečítajte si tiež:

Raňajky, ktoré rozbehnú váš metabolizmus

Doprajte si bielkoviny

Raňajky s vysokým obsahom bielkovín, napríklad vajcia a grécky jogurt, zaženú aj známu bodavú bolesť z hladu, ktorá je príčinou toho, že jete viac a nechudnete. Podľa jednej štúdie ženy, ktoré pravidelne jedli vajcia, stratili dvakrát toľko kilogramov ako ženy, ktoré začali svoj deň s pečivom. Proteín vo vajciach zvyšuje pocit sýtosti a znižuje hlad, ktorý vám pomôže jesť menej kalórií po celý deň. A takisto, takáto vyššia dávka bielkovín vám bude aj dlhšie tráviť.

Zahrňte do raňajok vitamín D a vápnik

Tieto dve zložky mliečnych výrobkov môžu hrať podstatnú úlohu v regulácii hmotnosti. Vitamín D pomáha činnosti hormónu leptínu, ktorého úlohou je „povedať vášmu mozgu“, že ste plní. Čiže konzumácia takýchto potravín zabráni následnému prejedaniu. Strava bohatá na vápnik zase naštartuje telo tak, aby efektívnejšie spaľovalo tuk a prispieva dokonca k znižovaniu množstva nového vyprodukovaného tuku. mliecne_vyrobky_11-1-2016

Zdroj foto: Shutterstock.com

Pridajte banán

Jesť raňajky, v ktorých je vysoký obsah rezistentného škrobu (RS) vám pomôže zostať nasýtenými a spáliť viac kalórií, pretože vyzve telo využívať tuk na energiu. RS je obsiahnutý v potravinách ako sú banány a ovos. Tak si skúste spraviť občas aj ovsenú kašu, do ktorej môžete hneď pridať aj banán.


Prečítajte si aj tento článok:

Raňajky, ktoré rozbehnú váš metabolizmus