Ochabnuté ruky sa nenosia. Skúste týchto 7 cvikov.

Vyhýbate sa noseniu tričiek s krátkym rukávom, pretože koža na vašich rukách je ovisnutá a vy sa hanbíte pred okolím. Našťastie, existujú rýchle a jednoduché cvičenia, ktoré môžete vykonávať i doma a pomôžu vám spevniť ruky a už sa nemusíte báť ich odhaliť.

cviky_ruky_29-2-2016_hlavny

Zdroj foto: Shutterstock.com

Cvik č. 1:

Jemne pokrčte kolená, do rúk si vezmite činky, prehnite trup dopredu spolu s vystretými rukami, tak aby ste mali zápästia približne na úrovni kolien. Následne ruky pomaly vracajte k trupu, pričom ich v konečnej fáze pokrčte v lakťoch, trup však zostáva predklonený. Zopakujte 10-15-krát.

Cvik č. 2:

Ľahnite si na bok, pričom spodnú ruku oprite lakťom o zem a vrchnú dlaňou. Potom zdvihnite spodnú ruku zo zeme a dotknite sa dlaňou ramena druhej ruky. Chvíľu tak vydržte a potom zopakujte na druhom boku. ruky_lah_cvik_16-2-2016

Zdroj foto: Lijekizprirode.com


PrečítajTe si tiež:

Tri cviky na pevné ruky

Cvik č. 3

Ľahnite si na zem, potom položte ruky pred seba na šírku ramien, následne zdvihnite celé telo na prednú časť nôh a robte klasické kliky. Pokúste sa vykonať asi 15 klikov v 2-3 sériách.

Cvik č. 4

Nájdite si stoličku, kvoknite si chrbtom k nej a oprite o ňu dlane smerom prstami k chrbátu na šírku ramien. Pomaly sa spúšťajte dole a následne zdvíhajte do východzej pozície. Chrbát majte vystretý a opakujte 10-15-krát.

Cvik č. 5

Kvoknite si na kolená, vezmite do rúk činky, ruky pokrčte v lakťoch a potom ich vystierajte za chrbát a zase vracajte k trupu. Opakujte 8-10-krát v 2-3 sériách. ruky_kvok_cvik_16-2-2016

Zdroj foto:Lijekizprirode.com

Cvik č. 6

Ľahnite si na chrbát a ruky s činkami vystrite rovno nad hlavou. Potom ruky pokrčte v lakťoch a posúvajte dozadu a lakte následne položte po bokoch hlavy. Následne sa vráťte do východzej pozície a opakujte 10-15-krát.

Cvik č. 7

Postavte sa, ruky s činkami pokrčte v lakťoch, pričom predlaktia sú za hlavou. Potom ruky vystrite rovno nad hlavu a zase sa vráťte do východzej pozície. Zopakujte 10-15-krát.


Inšpirujte sa aj cvikmi na videu:

Zdroj videa: YouTube


Prečítajte si aj tento článok:

Tri cviky na pevné ruky

Jovanka

naozaj funguju (: a toto cvicenie trva takych 20 minut denne a bohato to staci ... ja okrem cvicenia pouzivam na telo premastovaci spevnujuci kremik ryoru z notina s hyaluronovou kyselinou a kmenovymi bunkami