Pacienti sa zbavili helicobactera aj bez antibiotík. Pomohla im masticha.

Lekári zvyčajne nasadzujú na liečbu helicobactera troj až štvorkombináciu liekov, čo vaše telo nemusí dobre znášať. Existuje však aj prírodný spôsob liečby, ktorý nezaťažuje organizmus, ale účinne pomáha pri liečbe.

Helicobacter pylori (helikobakter) je baktéria, ktorá sa usadí u človeka na stenách jeho žalúdka. V tomto prostredí sa cíti ako ryba vo vode, prosperuje a premnožuje sa. Dáva o sebe vedieť bolesťami a kŕčmi brucha. A nielen to.

Helicobacter spôsobuje vzburu žalúdočných kyselín. Tlačí ich nahor do pažeráka a poškodzuje jeho sliznicu, čo je známe ako pálenie záhy. Tieto príznaky neberte na ľahkú váhu.

Neliečený helicobacter zodpovedá za vredovú chorobu a zápal žalúdka, čo môže viesť až k onkologickým problémom. Povedzme si preto niečo o liečení tejto nepríjemnej baktérie.

Helicobacter pylori medicínska liečba

Lekári zvyčajne nasadzujú na liečbu helicobactera troj až štvorkombináciu liekov. Podľa usmernenia rezortného ministerstva je možné podávaním dvoch antibiotík dosiahnuť ničenie choroboplodných organizmov, ktoré prevyšuje 90 percent. Chemické lieky na helicobactera u niekoho vôbec nemusia zabrať. Helicobacter môže byť rezistentný, teda odolný voči antibiotikám. Okrem toho ničí povrch sliznice a znižuje imunitu.

Helicobacter pylori prírodná liečba

Na likvidáciu helicobactera sa spomína niekoľko prírodných prostriedkov. K tým najviac preskúmaným patrí masticha. Je to živica zo stromu pistáciovníka mastixového. Rastie na gréckom ostrove Chios, na brehu Egejského mora. Živica už stáročia pomáha ľudom pri ťažkostiach žalúdka. Liečili ňou už antickí lekári. Zber živice je na Chiose skutočný obrad. Spracuje sa do podoby kapsúl, kryštálov či prášku, ktorý sa pridáva aj do sladkostí a žuvačiek.

Masticha

Chioská masticha v podobe kryštálov | Zdroj: Shutterstock.com

Ako prebieha prírodná liečba helicobactera

Prírodná liečba helicobactera sa začína diagnostikou baktérie, a to neinvazívnym testom helicobactera zo stolice. Nahradí nepríjemné lekárske vyšetrenie gastroskopiou, pri ktorom vám zavedú do žalúdka sondu.

Pokiaľ vám test potvrdí prítomnosť helicobactera vo vašom tele, vyskúšajte kúru mastichy. Aj keď sa helicobacter nepotvrdí, no máte bolesti brucha (čo je jeden z príznakov helicobactera), môže vám mastichová kúra pomôcť zbaviť sa bolesti.

Pozitívne referencie pacientov

O pozitívnych účinkoch mastichy hovoria aj jej užívatelia. Beatrice (64) mala helicobactera a bola hospitalizovaná v nemocnici pre žalúdočné problémy. Po užití mastichy bolesti zmizli, s nimi aj žalúdočná baktéria a tiež pálenie záhy. Erike (34) nezabrali antibiotiká na helicobacter pylori, mesiac užívala mastichu a test zo stolice ďalej helicobacter nepotvrdil. „Asi po 4 týždňoch počas užívania mastichy, som pociťovala zlepšenie stavu , po 6 týždňoch užívania som si urobila test na helicobactera zo vzorky stolice a výsledok ma príjemne prekvapil – bol negatívny,“ píše sa na stránke www.mastichaterapia.sk o Erikinej skúsenosti.

Masticha v rukách vedcov

Po mastiche, ktorá obsahuje vyše 80 účinných látok, je čoraz väčší dopyt aj na Slovensku. Vyhľadávajú ju pacienti, ktorým antibiotiká nezabrali, z princípu ich odmietajú, ale aj tí, ktorí majú ťažkosti, akoby mali helicobactera, no vyšetrením sa nepotvrdil.

Mastichu si všímajú aj vedci. Vedecká štúdia uverejnená v prestížnom medicínskom časopise New England journal of medicine sa zaoberá účinkami mastichy. Jej závery vystihuje aj názov štúdie Masticha zabíja helicobacter pylori.

Ďalšie z výsledkov odborných štúdií boli publikované v časopise Journal of chemoterapy. Uvádza sa, že masticha v koncentrácii 125 mg/ml vyhubila túto baktériu v polovici testovaných vzoriek. V silnejšej koncentrácii 500 mg/ml si poradila až s 90% vzoriek, čo je veľmi pozitívny výsledok.

Ako užívať mastichu

Rozhodli ste sa bojovať proti helicobacterovi čisto prírodnou cestou? Spoločnosť Apothecary (autorizovaný distribútor chioskej mastichy pre Slovenskú republiku) odporúča na svojom webe www.mastichaterapia.sk aspoň dvojmesačnú mastichovú kúru, a to užívanie 3x denne po 2 kapsuly nalačno. Samozrejme, netreba zabúdať na zdravú výživu a správnu životosprávu.

Zhrnutie - dostaňte organizmus do rovnováhy

Pri prvom podozrení na helicobactera si môžete doma spraviť test zo stolice (neinvazívna diagnostika) na jeho prítomnosť. S liečbou začnite čo najskôr, už po nástupe prvých kŕčov v bruchu. Vtedy máte veľkú šancu rýchlo skoncovať s nepripraveným helicobacterom, ktorý sa nestihol udomácniť na stenách vášho žalúdka.

Prírodná liečba helicobactera má celú radu výhod. Masticha ako prírodný produkt nemá zistené žiadne vedľajšie účinky, zato má vysokú účinnosť, čo potvrdzujú aj pozitívne referencie pacientov. Priaznivé účinky mastichy sú nielen v boji proti baktérii helicobacter pylori, redukuje aj pálenie záhy, zmierňuje bolesti i zápal žalúdka. Masticha tak dostáva organizmus do rovnováhy. Vyhnete sa antibiotikám, ktoré zvyknú otriasť vašou imunitou.


Prečítajte si tiež:

Príznaky helicobactera v žalúdku? Pomôže vám masticha


Mariana

Ahojte, kupovala som mastichu z www. mastichaterapia.sk, po par tyždnoch som si skusila test na helikobaktera a už som sa ho zbavila, rovnako aj pravidelne bolesti mi prešili... odporučam