Tipy na letnú manikúru

Sú vaše ruky ako chodiaca reklama? Pracujete v banke, lekárni, potravinách a na iných podobných miestach, kde sú neustále na očiach? V súčasnosti sú neoddeliteľnou súčasťou vzhľadu žien. Niet nad pohľad na pekne upravené nechty. Avšak mnoho zamestnávateľov netoleruje nalakované prírodné nechty, prípadne akékoľvek umelé. Je to poväčšine z hygienického hľadiska.

Ak sa chystáte na letnú dovolenku, určite si potrpíte aj na peknú manikúru. Takýto efekt docielite viacerými spôsobmi:

1. Lak na nechty

Dnes už existuje nespočetne veľa druhov lakov na nechty. Či už sú to matné, leské, glitrové a podobne. Počas práce, ale aj na dovolenke ich pokojne môžete pravidelne používať.

Malou nevýhodou je, že pokiaľ pracujete manuálne, lak sa môže veľmi rýchlo ošúchať.

2. Gél lak na nechty

Ďalšou super vecou je gél lak. Oproti normálnemu laku vydrží podstatne dlhšie. Proces lakovania prebieha trocha dlhšie ako pri klasickom laku, ale tiež vám to nezaberie pol dňa.

Menšou nevýhodou je, že gél lak treba vytvrdzovať v UV lampe. Takže pokiaľ si chcete robiť takéto nechty doma, treba myslieť aj na lampu.


Pozrite si tiež:

6 tipov, ako si vyčarovať dokonalú manikúru

3. Gélové a akrylové nechty

Posledná varianta je najlepšia z hľadiska trvácnosti. Umelo vytvorené nechty vydržia obvykle od dvoch až do štyroch týždňov. Podľa toho, ako s nechtami narábate, namáhate ich, napríklad vodou a podobne. Horšie, ak sa necht zlomí, to ho treba znova dorobiť. Platí, že lepšou variantou sú klasické laky na nechty.

Pokiaľ sa vám ošúcha, viete ho kedykoľvek svojpomocne domaľovať. Pri gélových a akrylových nechtoch sa treba zveriť do rúk profesionálovi.

Je takmer nemožné povedať, aké nechty by ste počas leta mali nosiť, lebo každej z vás sa páči určite niečo iné. Pár tipov však pre vás určite máme:

  1. Francúzska manikúra – jemná a decentná, nepokazíte ňou nikdy nič.

  2. Crazy farby – „krikľavé“, neónové farby, ak chcete vyniknúť, jednoznačne áno!

  3. Pastelové farby – jemnejšie, avšak nie veľmi nápadné a výrazné. Vhodné pre ženy, ktoré výraznú farbu nemajú veľmi v obľube.

  4. Maľby, nálepky, pečiatky – aj takto viete oživiť svoje nechty.

Francúzska manikúra je top za akýchkoľvek okolností. In, neodolateľnou a zvodnou sa stanete s červenou farbou nechtov. Chlapi pri nej priam šalejú. V znamení jemnosti a decentnosti sú nude farby.

Tip na nechty

Tie, ktorým situácia nedovoľuje nosiť umelé nechty, prípadne akúkoľvek farbu, určite venujte svojim nechtom aspoň minimum starostlivosti opilníkovaním do normálneho, vami požadovaného tvaru. Prípadne ošetrením nejakým olejčekom na podporu rastu. Ak sú nechty zničené, nebojte sa siahnuť aj po vápniku a iných doplnkoch výživy. Avšak pozor, kúra je účinná až od troch mesiacov používania!


Pozrite si aj tento článok:

6 tipov, ako si vyčarovať dokonalú manikúru