Prírodné oleje na žiarivú farbu vlasov

Máte suché, poškodené, krepovité a nepoddajné vlasy? Nie ste jediná. Mnohé z nás sa trápia otázkou čo použiť na vlasy, aby boli lesklé, jemné, hladké na dotyk a pekné už na prvý pohľad.

Jednoduché tipy pre žiarivé vlasy

O vlasy sa treba poriadne starať, prinášame vám jednoduché tipy, ako dosiahnuť korunu krásy, ktorou sa môžete pýšiť.

  1. Česanie napomáha rozneseniu mazu rovnomerne. Dodáva vlasom istý druh lesku.

  2. Masky na vlasy sú ďalším skvelým riešením. Existuje mnoho masiek na vlasy, napríklad s obsahom prírodného arganového, olivového či kokosového oleja, ale používajú sa i vajcia. Masky sa delia na zmývateľné a nezmývateľné.

Zmývateľné a nezmývateľné masky na vlasy

Tie zmývateľné obvykle treba nechať pôsobiť na vlasoch umytých šampónom pár desiatok minút a neskôr zmyť. Vlasy by mali byť jemné a lesklé.

Nezmývateľné stačí naniesť, rovnomerne rozčesať, aby sa maska dostala tam, kde treba. Potom nechať pôsobiť. Tieto tipy masiek sa zvyknú vtierať do vlasov buď už suchých alebo jemne mokrých presušených uterákom.

Arganový olej

Je veľmi obľúbený v kozmetickom priemysle, ale aj vo farmaceutickom, či potravinárskom. Olej je obohatený o vitamíny A, E, F, esenciálne mastné kyseliny. Vhodný na použitie ako zábal alebo maska. Výsledkom sú jemné a ľahko upravovateľné vlasy.

Olivový olej

Podporuje okrem iného aj rast vlasov a obmedzuje ich vypadávanie. Pýši sa obsahom vitamínov A, B, D a E, ktoré stimulujú vlasové korienky. Urýchľujú rast a zároveň predlžujú životnosť vlasov.

Kokosový olej

Najúčinnejší je, ak sa poriadne vmasíruje do mokrých, uterákom presušených vlasov. Olej sa z vlasov neumýva, nechá sa vstrebať. Pokiaľ máte pocit suchých končekov, olej sa dá rozotrieť len tam. Vhodný je najmä pre vlasy poškodzované tepelnou úpravou (žehlením, fénovaním, kulmovaním|.

Tip

Všetky z uvedených olejov môžete pokojne použiť aj na hydratáciu vašej pokožky večer, po sprchovaní a podobne.


Pozrite si tiež:

6 spôsobov, ako si nafarbiť vlasy bez chémie

1Lucia1

Výstižne napísaný článok. :) Tiež používam prírodné oleje na vyživenie vlasov. A ak môžem odporučiť, tak skvelú bylinnú masku na vlasy má VOONO. Je skvelá na vlasový detox.

Slavka1112

Už pár rokov zápasím s krepovitými vlasmi ale pred časom som vyskúšala arganový olej a je to niečo neskutočné www.orienthouse.sk účinky som videla takmer okamžite ....používam ho hlavne ako zábal a keď ostávam doma nechávam si ho na vlasoch aj celý deň. Vďaka oleju som našla prírodnú regenráciu pre moje vlasy.