6 tipov, ako sa starať o vlasy v lete

Cez leto je našou hlavnou úlohou ochrana vlasov pred slnkom. Okrem toho im dávajú zabrať ďalšie negatívne vplyvy ako slaná morská voda či chlórovaná voda na kúpaliskách. Máme návod, ako sa proti nim úspešne brániť.

Vlasy na slnku prichádzajú o hydratačné zložky, sú lámavejšie, krepovitejšie. Voda z bazénu alebo mora navyše spôsobí, že vykúzliť z nich nejaký schopný účes je celkom drina. Pri používaní tej správnej vlasovej kozmetiky sa dá týmto častým problémom predísť.

Druhy vlasov a starostlivosť o ne

1. Krátke vlasy

Starostlivosť o krátke vlasy je najjednoduchšia. Postačí vám napríklad čistiaci šampón pre vlasy namáhané slnkom. Pre ešte lepšiu hydratáciu môžete zvoliť olej na vlasy – osvedčené sú napríklad ricínový, arganový prípadne kokosový olej.

2. Dlhé vlasy

S dlhými vlasmi je práce trochu viac. Cez leto to platí obzvlášť. Určite oceníte hydratačný sprej na vlasy s výťažkami z morských rias, minerálnymi látkami a proteínmi. Výsledkom bude jednoduché rozčesávanie, spevnenie, regenerácia, hydratácia a prirodzená krása.

3. Kučeravé vlasy

Na skrotenie vlnitých a kučeravých vlasov, ktoré sú navyše trochu vysušené a zauzlené, budete potrebovať niekoľko prípravkov. Špeciálnu starostlivosť im poskytne keratín na vlasy či brazílsky keratín.

4. Jemné vlasy

Na skrotenie jemných vlasov použite rýchloschnúci textúrovací sprej s obsahom morskej soli. Dodá vašim vlasom lesk, objem a pôsobí až 24 hodín!

5. Farbené vlasy

Farbené vlasy ocenia špeciálnu ochranu. Aby nestratili svoj výnimočný lesk, zvoľte napríklad ochranný sprej pre farbené vlasy s extraktmi z grapefruitu, anti-fizz efektom a UV filtrami. Zabraňuje vymývaniu farby a vysušeniu vlasov. Postará sa o odolnosť a pevnosť vašej koruny krásy. Nemusíte sa vyhýbať ani tepelnej úprave, je účinný až po teplotu 230 °C!

6. Univerzálny tip na leto pre všetky tipy vlasov

Na leto sa vám hodí čistiaci gélový šampón a kondicionér s extraktom z aloe vera a regeneračným antioxidantom vitamínom E. Pôsobia preventívne proti krepateniu a lámaniu vlasov.


Pozrite si tiež:

Zachráňte si vlasy pred vypadávaním, mastením či lupinami

Kovalickova

na predlzene vlasy je podla mna hrozne fajn detsky sampon ... ja mavam predlzene ludskymi vlasmi cez clipinhair a je to naozaj hrozne fajn a nenarocne

Kerko

Pri starostlivosti používam arganový olej, pridavam si ho do šampónu a zároveň si ho vtieram aj priamo do pokožky, arganový olej od firmy Orient house www.orienthouse.sk majú ho priamo z Maroka a kupujem ho už roky. Vlasy sú naozaj lepšie, vnímam rozdiel.