Objavte ekologicky zmýšľajúcu kozmetiku: toto sú jej najväčšie benefity

Zdravý životný štýl, ekológia a starostlivosť o pleť by mali ísť ruka v ruke. Pozrite sa, ako prispôsobiť výber kozmetiky nielen svojmu zdraviu a kráse, ale aj prírode.

Súznenie pleti a prírody

Ekologicky zmýšľajúca kozmetika pozostáva z rastlinných ingrediencií, neobsahuje umelé škodlivé látky (parabény, farbivá) a jej obaly sú recyklovateľné. Kvalitná prírodná kozmetika v spojení so špičkovým vedeckým výskumom prináša vašej pleti len to najlepšie a najzdravšie. Vyberajú sa len suroviny rastlinného pôvodu ako oleje, maslo, vosk, či živica. Ľahké textúry neobsahujú žiadne minerálne oleje ani parabény, preto sú maximálne šetrné k rôznym typom ženskej pleti i životnému prostrediu.

Navyše, pleť má schopnosť rozpoznať aktívne rastlinné látky. Tie umožnia pleťovej bunke, aby maximálne využila ich účinky.

Ohľaduplná kozmetika

Niektoré kozmetické značky pestujú rastliny a byliny v režime ekologického poľnohospodárstva (recyklácia dažďových vôd, udržiavanie kvality pôdy, regulácia škodcov). Tento spôsob nezaťažuje životné prostredie a chráni prírodu. Pri spracovaní používajú obnoviteľné časti rastlín a šetrné metódy extrakcie rastlinných látok, čím ich trvalo chránia. Práve ohľaduplným ekologickým spôsobom môžu produkovať oveľa zdravšiu a kvalitnejšiu kozmetiku.

V súčasnej dobe sa tiež dbá o to, aby kozmetické výrobky neboli testované na zvieratách, o čo sa snaží stále viac a viac výrobcov. Takisto sa znižujú emisie CO2 v továrňach na výrobu kozmetiky a rovnako tak aj spotreba vody pri výrobe produktov.

Okrem šetrného spôsobu výroby produktov sa tiež mnohé kozmetické značky zapájajú do rôznych ekologických aktivít. Príkladom je celosvetová iniciatíva Sadíme pre planétu, ktorej cieľom je obnova starých lesov, ale aj vysádzanie nových. Do tejto iniciatívy sa zapojila aj spoločnosť Yves Rocher, ktorá sa zaviazala do roku 2020 zasadiť 100 miliónov stromov. V spolupráci s neziskovými organizáciami doteraz vysadila stromy v 27 krajinách sveta.

Aké sú najnovšie ekotrendy v kozmetickom svete?

  • podpora vedcov a botanikov, ktorí sa zasadzujú o ochranu rastlinného sveta

  • odmietanie geneticky modifikovaných rastlinných zložiek

  • uprednostňovanie použitia plodov alebo obnoviteľných častí rastlín

  • rozvoj výrobných reťazcov ekologického poľnohospodárstva

  • spolupráca s miestnymi populáciami

  • zásobovanie v rozumnom množstve

Správajte sa preto ohľaduplne ku vašej pokožke i životnému prostrediu. Dá sa to. Kozmetika spracovaná ekologicky a ohľaduplne k prírode nezaťaží vašu pokožku ani životné prostredie.


Mohlo by vás zaujímať:

Rastlinná kozmetika pre každý typ pleti - spoznajte ten svoj