Nové metódy na záchranu vlasov

Stres, hormonálne zmeny či nedostatok vitamínov, dôležitých pre pokožku a vlasy. Dočasné padanie vlasov dokáže zastaviť zmena životosprávy, stravy alebo doplnenie vhodných živín. S kvalitou vašich vlasov však zamáva, v pozitívnom zmysle slova aj novinka vo vlasovej medicíne s názvom mezoterapia.

Mezoterapia - nová metóda pre oživenie vašich vlasov

Ak sú vaše vlasy za zenitom, no vy túžite po levej hrive a lesku zdravých vlasov, vyskúšajte novú metódu, keď sa do pokožky hlavy ultratenkou ihlou alebo valčekom s ihličkami aplikuje koktail účinných látok pre na podporu rastu vlasov. Ten obsahuje kyselinu hyaluronovú, komplex vitamínov skupiny B, aminokyselín a peptidov. Alternatívou je i obohatená plazma či najnovšie kmeňové bunky. Jemným vnútorným podráždením sa pokožka hlavy okamžite prekrví, podporí sa výživa vlasových korienkov a okysličenie vlasových folikulov.

Okrem toho, že vlasy vyzerajú lepšie, sú pevnejšie, je redukované ich lámanie a vypadávanie, je podporený aj rast nových vlasov.


Prečítajte si tiež:

Trpíte vypadávaním vlasov? V ktorej fáze vypadávania sú vaše vlasy a čo vtedy pomôže?


Pre koho je vhodná mezoterapia a pre koho už transplantácia?

Mezoterapia je však určená pre tých, ktorí nemajú výraznejší problém s extrémnym a trvalým vypadávaním vlasov. Pre ľudí, u ktorých je vypadávanie vlasov spôsobené deštrukciou vlasových cibuliek DH testosterónom, je mezoterapia sama o sebe v akejkoľvek svojej podobe neúčinná. Jedinou efektívnou liečbou je náhrada poškodených vlasových cibuliek cibuľkami zdravými, t.j. transplantácia. Tu môže byť mezoterapia nápomocná. Transplantované vlasové cibuľky sú účinkom mezoterapeutického koktailu vitálnejšie, rýchlejšie sa spamätávajú z mikrošoku, spôsobeného extrakciou s materského tkaniva darcovskej zóny a skôr začínajú generovať nové vlasy.

Kombinácia transplantácie a mezoterapie

Kombináciu transplantácie vlasov s následnou mezoterapiou ponúkame od polovice marca 2019. Zákrok sme nazvali Transplantácia Plus, ked v prvom kroku nahradíme odumreté vlasové cibuľky živými a v druhom kroku do transplantovaných oblastí aplikujeme výťažky kmeňových buniek, teda mezoterapeutický koktail, ktorým tkanivo revitalizujeme a celý proces hojenia tak urýchľujeme. V neposlednom rade zvyšujeme prežívanie implantovaných cibuliek. Celkovo aplikujeme po zákroku mezoterapiu osemkrát.“ vysvetľuje MUDr. Ján Popovič, špecialista na transplantáciu vlasov, brady a obočia z Dr. Popovič Inštitútu.

Zbohom slabým vlasom

Strach z ihiel teda nechajte doma. Transplantácia vlasov, kombinovaná mezoterapiou, predstavuje veľmi účinnú metódu liečby vypadávania vlasov. Ak sú dodržiavané odporúčania starostlivosti po zákroku, účinok je zaručený. Patria sem vynechanie fyzickej námahy či ochrana pred priamym slnkom bezprostredne po zákroku. Prvé viditeľné výsledky je vidieť po 2-3 mesiacoch od zákroku.

Nové vlasy začínajú rásť skôr, rastú rýchlejšie, sú pevnejšie, lesklejšie a pružnejšie. Vďaka spevnenému a vyživenému vlasovému korienku sa nelámu a končeky sa nerozstrapkávajú.

Viac informácií získate na www.drpopovic.sk, alebo pri bezplatnej konzultácii.


Prečítajte si aj tento článok:

Takto vplýva na zdravie vlasov stres