Na slovenský trh vstupuje nová značka rastlinných nápojov AdeZ

Spoločnosť Coca-Cola prináša na slovenský a český trh novú značku rastlinných nápojov AdeZ. Ucelený rad nápojov na báze obilnín, kokosu a mandlí je k dispozícii v piatich variantoch a ponúkne pestrý mix chutí pre všetkých milovníkov nápojov z rastlinných surovín. Zabalené budú do ekologicky šetrných plastových fliaš, tzv. Plant Bottle.
Rastlinné nápoje AdeZ

Coca-colacompany.com | Zdroj: súkr.archív

Z čoho sa skladajú rastlinné nápoje AdeZ?

Rastlinné nápoje AdeZ vznikli spojením obilnín, kokosu a mandlí, ovocných štiav, nekalorického sladidla - glykozid steviolu, získaného z listov rastliny stévia, a tiež vitamínov a minerálnych látok. Výsledkom sú nápoje so skvelou chuťou a krémovou konzistenciou, do ktorých sa nepridáva žiadny ďalší cukor.

Obsahujú len prirodzene sa vyskytujúce cukry v obilninách, kokose, mandliach a ovocí. Všetky rastlinné nápoje AdeZ sú prirodzene bez laktózy.

„S rastlinnými nápojmi AdeZ chceme ponúknuť výživovo hodnotnú, cenovo dostupnú a najmä skvele chutnajúcu alternatívu všetkým spotrebiteľom, ktorí sa snažia obohatiť svoj jedálniček o potraviny z rastlinných surovín,“ hovorí Kateřina Hladíková, brand manažérka značky AdeZ a dodáva: *„Nápoje AdeZ navyše ponúkajú veľa možností, ako si ich vychutnať. Hodia sa ako alternatíva mlieka pri príprave raňajok a chutných desiat, svoje miesto ale majú aj v klasickom varení. Zároveň skvele chutia aj len tak samotné.“ *

Z Latinskej Ameriky na Slovensko

Pre slovenský trh je AdeZ novinkou, ale v Latinskej Amerike, odkiaľ táto značka pochádza, bola uvedená na trh už v roku 1988. Počas tridsiatich rokov sa stala najobľúbenejším rastlinným nápojom v krajinách, ako sú Mexiko, Brazília alebo Argentína. „Pre európsky trh sme pre rastlinné nápoje AdeZ vyvinuli úplne nové receptúry, vrátane variantov s ovocnými šťavami a veríme, že si čoskoro získajú rovnakú popularitu ako v krajinách svojho pôvodu,“ komentuje Hladíková.

Rastlinné nápoje AdeZ sú balené do tzv. Plant Bottle - praktických PET fliaš, ktoré nielen že skvele vyzerajú a veľmi dobre chránia svoj citlivý obsah, ale sú až z 30% vyrobené z rastlinného materiálu. Pritom sú plne recyklovateľné, ako ktorékoľvek iné PET fľaše.

Aké varianty nápojov nájdete, kde a za akú cenu?

Novinka je v predaji v nasledujúcich variantoch: Chilling Coconut (0,8l), Rockin‘ Rice (0,8l), Amazing Almond (0,8l), Chilling Coconut Berry (0,25l), Outstanding Oat Strawberry-Banana (0,25l).

AdeZ je aktuálne dostupný na pultoch obchodov Billa, Coop, CBA, DM drogéria, v sieti Eurest, Fresh, Kačka a na vybraných čerpacích staniciach a predajných automatoch. Predajná sieť sa ďalej rozširuje.

Odporúčaná maloobchodná cena je 0,99 EUR za balení o objeme 0,25 l PET a 2,29 EUR za 0,8 l PET.


Bližšie informácie nájdete na https://www.instagram.com/adezczsk/.

awkcrusa

Pre európsky trh sme vyvinuli úplne nové receptúry bylinných nápojov AdeZ vrátane variantov s ovocnými šťavami a veríme, že sa čoskoro stanú bežnými ako v krajine pôvodu