Ako na prírodnú liečbu obličiek?

Bolesti v boku či krížoch alebo podbrušku? Máte problém s močením a zápalmi? Uvažovali ste nad tým, že môžete mať problém práve s obličkami? Povieme si niečo o tom, ako sa dajú ťažkosti s obličkami liečiť práve prírodnou formou.

Infekcia a zápal obličiek

Najčastejšími ochoreniami obličiek je infekcia a zápal. Môže vzniknúť na infekčnom aj neinfekčnom podklade. Neinfekčný zápal spôsobujú väčšinou lieky alebo toxín. Akútny zápal je skôr spojený s infekciami najmä bakteriálneho typu.

Obličkové kamene

Obličkové kamene sú ďalším častým problémom vyskytujúcim sa u populácie. Vznikajú pri nesprávnej životospráve, v dôsledku užívania rôznych liekov. Kamene môže vyvolať aj neinfekčný zápal obličiek, prípadne aj iné zápaly močovej sústavy.

U koho je vyššie riziko ochorenia obličiek?

Mnohé faktory môžu zvyšovať pravdepodobnosť, že sa u vás rozvinie ochorenie obličiek, ako napríklad:

● cukrovka

● výskyt ochorenia obličiek v rodine

● vysoký krvný tlak

● stúpajúci vek (nad 50 rokov)

obezita

● fajčenie

Prírodná liečba obličiek

Listy brezy, žihľavy a prasličky podporujú vylučovaciu funkciu obličiek. Majú močopudný účinok, a teda pomáhajú vyplavovať baktérie zachytené v močovom trakte.

Šípky a mäta pomáhajú posilňovať obranyschopnosť organizmu. A tak isto prispievajú aj k správnej funkcii obličiek, ale aj močového mechúra.

Ako predísť problémom s obličkami?

Treba dodržiavať diétu, pri ktorej konzumujete menej soli, tukov a bielkovín. Určite prestaňte fajčiť a znížte množstvo alkoholu. Dodržiavajte správnu životosprávu a udržujte svoje telo v kondícii.


Pozrite si tiež:

Urobte si domáci nápoj, ktorý podporí činnosť vašich obličiek