Dr. Stan aj tento rok prinesie lekárov priamo na festival Pohoda

Na Pohode sa aj tento rok môžete cítiť viac než v bezpečí! Popri zaujímavom festivalovom programe sa tu opäť objaví vysoká koncentrácia špičkových lekárov a odborníkov zo sveta zdravotníctva. Dr. Stan ponúka priestor všetkým, ktorí sa chcú zapojiť do diskusií o zdraví, chorobách, rizikách, ale aj prevencii.
Dr. Stan na festivale Pohoda

Drstan.sk | Zdroj: súkr.archív

Lekári verzus pacienti na Pohode

Po mimoriadne úspešnom prvom a druhom ročníku Dr. Stan, prichádzame opäť na Pohodu s cieľom zábavne vzdelávať verejnosť a pomáhať budovať vzťah medzi lekárom a pacientom. Základom toho je dôvera, etika, vzájomná úcta a rešpekt.

V minulom roku mali návštevníci možnosť diskutovať o spoločensky aktuálnych témach či trendoch v zdravotníctve, tento rok program obohatíme o rozhovory so samotnými pacientmi, ktorí sa podelia o svoje skúsenosti pri zvládaní ochorenia.

Súčasťou stanu je aj interaktívny priestor, kde je možnosť dať si lekármi vyšetriť zrak, alebo absolvovať viaceré vyšetrenia – skríning na čistotu a objem pľúc, meranie cukru v krvi, hodnoty BMI, meranie cholesterolu a mnohé iné.


Pozrite si tiež:

Na tieto vyšetrenia pošlite svojich mužov


Čakáme vás na ARO a na JISke!

Aj vás zaujíma, ako sa chrániť pred nepríjemnými ochoreniami? Ako bojovať s alergiami? Čo môže znamenať občasné tŕpnutie končatín alebo zdvojené videnie? A čo spraviť, ak v prípade ťažkostí nie je na blízku lekár? Na tieto, ale aj mnohé iné otázky, vám odpovedia slovenskí lekári a odborníci, ktorí sa o svoje poznatky podelia s návštevníkmi v diskusnej časti ARO (Aktívne rečnícke oddelenie). Diskutovať budeme o témach z oblasti imunológie, urológie, diabetológie, či dermatológie. Porozprávame sa o aj o onkologických ochoreniach, či ochoreniach ako skleróza multiplex a biologickej liečbe.

V interaktívnej časti, teda JIS (Jednotka intenzívnej spolupráce), budú prebiehať vyšetrenia a skríningy, ale aj workshopy a kurzy. Návštevníci sa naučia, ako si správne umývať ruky, aj ako zachrániť život. Pripravené budú opäť aj poradne, ktoré ocenia najmä tí, ktorí svoje otázky nechcú klásť verejne.

Dr. Stan na festivale Pohoda

Drstan.sk | Zdroj: súkr.archív

Len aby sme zdraví boli

Hlavným zreteľom projektu je zdravie. V súvislosti s ním skloňujeme slovo prevencia, a jej dôležitosť nemôžeme v dnešnej dobe zanedbať. Aj toho sa bude týkať „zdravý“ dialóg so špičkovými slovenskými odborníkmi v našom stane.

Návštevníci môžu Dr.Stan navštíviť na festivale Pohoda v piatok 12. 7. 2019 a v sobotu 13. 7. 2019. Otvorené bude počas celého dňa a diskusie sú naplánované v hodinových intervaloch.


O projekte

Dr. Stan je projektom spoločnosti A-medi management. Aktivity spoločnosti sú zamerané na vzdelávanie odbornej aj laickej verejnosti v oblasti zdravotníctva. Organizácia konferencií, seminárov a iných podujatí, určených pre lekárov, ale aj množstvo iných aktivít určených pre verejnosť, nám priniesli know-how, ktoré sa chystáme využiť aj na festivale Pohoda.

Navštívte aj našu stránku www.drstan.sk, kde nájdete aktuálne informácie o projekte.