Únava, stres, vyčerpanie? Doplňte si horčík!

Horčík, známy aj pod názvom magnézium, sa zúčastňuje mnohých biologických reakcií v našom tele. Pritom až tretina Slovenskej populácie trpí nedostatkom tejto dôležitej minerálnej látky! Na vine je rýchly životný štýl, nesprávne stravovanie a nadmerná psychická záťaž.

Prečo je horčík dôležitý?

Existuje niekoľko dôvodov, prečo by ste mali dbať na udržiavanie optimálnej hladiny horčíka v tele. V prvom rade preto, lebo sa zvykne označovať ako univerzálny „životabudič“: prispieva k zníženiu vyčerpania a únavy a k správnej látkovej premene, dôležitej pre tvorbu energie. Ďalej je nesmierne dôležitý pre správne fungovanie psychiky a nervového systému, takisto napomáha k správnemu fungovaniu svalov a k udržaniu zdravých kostí a zubov. Pravidelné užívanie tejto minerálnej látky je potrebné predovšetkým pri nadmernej psychickej záťaži a strese, pri vyčerpaní z dôvodu vysokej fyzickej námahy a je vhodné aj pri predmenštruačných ťažkostiach a svalovom napätí.

Stačí iba horčík v strave?

Krytie potreby magnézia potravou je veľmi nespoľahlivé. Obsah magnézia kolíše podľa obsahu v pôde a ten je nedostatočný.

Takisto tepelné spracovanie a konzervácia potravín znižuje obsah magnézia.

Vstrebávanie horčíka zhoršuje aj obsah tukov, cukrov a vlákniny v strave, ďalej zvýšené solenie jedál, nadmerná konzumácia alkoholu, kávy a energetických nápojov. Dôležitú úlohu zohráva aj častý a dlhodobý stres. Preto sa odporúča dopĺňať horčík formou výživových doplnkov.

Ktorý horčík si vybrať?

Ak zvažujete, ktorú formu horčíka zvoliť, vyskúšajte novinku Magnesium B6 Active. Obsahuje organickú formu horčíka, ktorá má vysokú vstrebateľnosť a tým pádom aj vysokú účinnosť. Pridaný vitamín B6 účinok horčíka ešte znásobuje. Tablety Magnesium B6 Active neobsahujú cukor, lepok ani laktózu. Užíva sa 1 tableta 2x až 3x denne. Tehotné a dojčiace ženy užívajú 1 tabletu denne. Novinku nájdete v lekárňach.

Generica

Generica | Zdroj: súkr.archív