Muž sa znovu postavil na nohy po 28 rokoch! Lekári mu zrekonštruovali chrbticu

Jeho stav sa najviac zhoršil pred piatimi rokmi, keď už nemohol hýbať hlavou a veľké problémy mu robilo aj prijímanie potravy.

zdroj: AsiaWire, metro.co.uk | Zdroj: Pixabay.com

46-ročnému Číňanovi Li Huaovi diagnostikovali ešte v roku 1991 ankylozujúcu spondylitídu, chronické zápalové ochorenie, ktoré spôsobuje trvalú bolesť a stuhnutosť chrbta.

Deformácia chrbta sa v posledných rokoch zhoršila až natoľko, že muž sa tvárou takmer dotýkal svojich genitálií. Od vlastného rozkroku ho delilo iba päť centimetrov.

Hua nebol schopný sedieť ani ležať a bol odkázaný na 24-hodinovú opateru svojej matky.

Rodina utrápeného muža sa dlho snažila nájsť pomoc, operácia, ktorá mohla Hua zachrániť, však bola finančne veľmi náročná a zároveň príliš riskantná.

Našiel sa lekár-záchranca

V máji tohto roka sa však našiel lekár- záchranca, ktorý bol ochotný mužovi pomôcť. Stal sa ním primár oddelenia spinálnej chirurgie v univerzitnej nemocnici v meste Šenžen.

Doktor Tao Huiren bol ochotný vykonať operáciu, pri ktorej hrozilo 30-krát vyššie riziko, ako pri menej komplikovaných zákrokoch pri tomto type ochorenia.

V najhoršom prípade mohol Hua úplne ochrnúť. Komplikovaná operácia sa však podarila a lekársky tím úspešne zrekonštruoval chrbticu pacienta. Doktor Tao Huiren v rozhovore pre čínske médiá, prirovnal náročnosť operácie k výstupu na Mount Everest.

Vďaka tejto extrémne náročnej a riskantnej operácii, sa však Hua po 28 rokoch postavil vzpriamene na vlastné nohy a bude môcť opäť žiť normálny život.


Prečítajte si aj o ďalších unikátnych operáciách:

Inovatívna operácia s využitím 3D!

Revolučná operácia: pacientovi takmer zastavili životné funkcie!

Špičkové operácie srdca na Slovensku!