Trojnásobná mama prerobila existujúcu potravinovú pyramídu na to, čo jej deti skutočne chcú jesť! Ako bojovať s vyberavými detskými jedákmi?

Každý rodič, ktorý to zažil, vie, ako nepredvídateľný môže byť detský vkus. Deti môžu jesť rovnaké jedlo celé týždne a nechcieť nič iné, až jedného dňa prídu temperamentné záchvaty hnevu pri pohľade na ich obľúbené jedlo.
mama prerobila potravinovú pyramídu

Kendra Broekhuis | Zdroj: Facebook.com

Vyberavé stravovanie je fáza, ktorou si prechádzajú všetky deti. Aj keď je to zvyčajne prirodzený proces, ktorý znamená iba to, že si dieťa začína rozvíjať svoje potravinové preferencie, často spôsobuje bolesti hlavy rodičom dieťaťa.

Každý rodič, ktorý to zažil, vie, ako nepredvídateľný môže byť detský vkus. Deti môžu jesť rovnaké jedlo celé týždne a nechcieť nič iné, až jedného dňa prídu temperamentné záchvaty hnevu pri pohľade na ich obľúbené jedlo.

Po určitom čase sa však chuť a preferencie dieťaťa stanú oveľa ľahšie zvládnuteľnými, takže rodičom zostáva len dúfať, že tento okamih príde čo najrýchlejšie.

Kendra Broekhuis z Milwaukee v americkom štáte Wisconsin, je mamou troch detí vo veku 6, 3 a 1 rok, a okrem starostlivosti o ne sa snaží aj písať blog.

Nedávno jeden z jej príspevkov vzbudil veľkú pozornosť a stal sa virálnym. Mamička vybrala 7 najobľúbenejších potravín jej detí a uložila ich do tvaru pyramídy.

Nová verzia „potravinovej pyramídy“ podľa jej detí bola zdieľaná medzi mnohými rodičmi, ktorí sa sa s ňou vedeli stotožniť.

Táto fotografia je paródiou v tom zmysle, že niekedy sú moje deti ochotné vyskúšať nové veci, ale prirodzene si vyberajú iba zopár svojich obľúbencov. Nie som šéfkuchár, takže aj keď sa snažím naplánovať náš jedálniček, viem, že naše deti by boli šťastné, keby sme striedali jedlá z ponuky kuracieho mäsa, cestovín, pizze a tacos, “povedala Kendra pre portál Bored Panda.

potravinová pyramída podľa detí

Kendra Broekhuis | Zdroj: Facebook.com

Našťastie vyberavosť Kendriných detí je podľa jej slov pre portál Bored Panda zvládnuteľná, ale tým rodičom, ktorí sa s touto problematikou neúspešne bojujú, mamička odporúča nebáť sa vyhľadať odbornú pomoc.

Moja rada rodičom, či už sa chystáte bojovať s vyberavými jedákmi, alebo inou bitkou, je mať na pamäti, že vo svojej bitke pravdepodobne nie ste sami. Myslím, že to je aj moja najobľúbenejšia časť príbehu, ako sa moja fotografia stala vírálnou. To pripomenutie, že v mojich topánkach bolo toľko rodičov a moje deti nie sú jedinými podivínmi, ktorí občas spôsobujú malú frustráciu svojich rodičov pri večeri! Ak sa však stravovacie návyky vášho dieťaťa skutočne nedajú zvládať, nebojte sa požiadať o pomoc odborníka a priateľov, ktorým dôverujete, “ uzavrela.

Zatiaľ čo sa mnohí rodičia na fotografii zasmiali, našli sa aj takí, ktorí do svojich komentátorov uviedli, že by nikdy nemala svojim deťom dávať takéto jedlo.


Mohlo by vás zaujímať:

Mýty o detskej strave

Čo robiť, keď dieťa nechce jesť?