Aktuality, ktoré ovládli 20. týždeň: Slovensko sa teší z uvoľňovania opatrení, New York trápi záhadné ochorenie detí a britskí zdravotníci mohli nevedomky šíriť COVID-19

Aj tento týždeň vás najviac zaujali aktuálne správy v súvislosti s pandémiou COVID-19. Zmapovali sme pre vás všetko dôležité o koronavíruse na Slovensku, aj vo svete.
Aktuality, ktoré ovládli týždeň

Zdroj: súkr.archív

1. Záhadné ochorenie malých detí znepokojuje New York. Choré deti majú v krvi protilátky proti koronavírusu

V štáte New York čoraz častejšie diagnostikujú u detí záhadnú chorobu, symptómami podobnú Kawasakiho syndrómu.

Až 81% detí, ktoré ochorenie postihlo, malo v krvi protilátky proti novému koronavírusu SARS-CoV-2.

Viac sa dočítate v správe: Záhadné ochorenie detí znepokojuje New York. Pripomína Kawasakiho syndróm, no deti majú v krvi protilátky proti koronavírusu!

2. Slovensko sa teší z uvoľňovania opatrení. Po obchodoch sa znovu otvárajú aj detské ihriská

Postupné uvoľnovanie karanténnych opatrení je pre Slovákov dobrá správa. Stále je však na mieste byť obozretný. Aké zásady treba dodržiavať na detských ihriskách počas pandémie?

Viac sa dočítate v správe: Detské ihriská a pieskoviská sú znovu otvorené. Rodičia, na toto si dávajte počas pandémie pozor!

3. Po testovaní v britskej nemocnici v Cambridge sa zistilo, že 3% zdravotníkov v prvej línii bolo infikovaných koronavírusom bez toho, aby si to uvedomovali

Koronavírus tak mohli zdravotníci prenášať aj na iných pacientov. Toto zistenie len zdôrazňuje význam testovania aj u asymptomatických jedincov.

Viac sa dočítate v správe: Tisíce zdravotníkov v prvej línii pravdepodobne liečili pacientov, a pritom boli infikovaní COVID-19!


Vždy aktualizované správy o koronavíruse a dianí na Slovensku: Koronavírus na Slovensku. Stále aktualizované dôležité informácie