Aktuality, ktoré ovládli 21. týždeň: Slovensko žije 4. fázou uvoľňovania opatrení. Čo všetko sa zmenilo?

V stredu 20. mája Slovensko prešlo do 4.fázy uvoľňovania opatrení. Zmierňujú sa aj pravidlá pre nosenie rúšok vonku a vnútri, otvárajú sa ďalšie obchody a nákupné centrá, ale uvoľňujú sa aj prísne pravidlá pri návšteve lekárov.
Aktuality, ktoré ovládli týždeň

Zdroj: súkr.archív

1. Od stredy 20.mája sa začala štvrtá fáza uvoľňovania opatrení. Čo všetko sa zmenilo?

Premiér Igor Matovič ohlásil od 20.5.2020 prechod do 4.fázy uvoľnovania opatrení. Aké prevádzky sa znovu tvoria a za akých podmienok?

Viac sa dočítate v správe: Nepribudol žiadny nový prípad COVID-19, čo všetko sa od zajtra na Slovensku znovu otvorí?

2. Zmeny aj v nosení rúšok. Pre koho platia výnimky?

Rúško pomáha mentálnemu zdraviu

Zdroj: Pexels.com

Rúško sa od marca stalo neoddeliteľnou súčasťou nášho života. Zlepšenie situácie sa odrazilo aj na povinnom nosení rúšok v interiérocha exteriéroch. Čo sa zmenilo?

Viac sa dočítate v správe: Platia nové pravidlá pre nosenie rúšok! Pozrite si, ako nosenie rúšok pomohlo nášmu mentálnemu zdraviu

3. Aj zubári sa vracajú k bežnému režimu, ktorý fungoval pred korona krízou

Návšteva zubára počas koronavírusu

Zdroj: Pexels.com

Pri dodržiavaní zvýšených hygienicko-epidemiologických postupov opäť prijímajú pacientov. Aké zásady musí dodržať pacient pri návšteve zubára?

*Viac sa dočítate v správe: Zubné ambulancie začínajú ošetrovať pacientov v bežnom režime. 4 dôležité zásady, ktoré dodržujte pri návšteve zubára!


Vždy aktualizované správy o koronavíruse a dianí na Slovensku: Koronavírus na Slovensku. Stále aktualizované dôležité informácie