Pozitívne správy 22. týždňa: Prezidentský palác sa otvára darcom krvi, úspešné testovanie vakcíny na boreliózu a jogou proti rakovine prsníka

Tri pozitíve správy uplynulého týždňa.
Týždenný prehľad pozitívnych správ

Zdroj: súkr.archív

1. Prezidentka Zuzana Čaputová v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR pozýva dobrovoľných darcov krvi, aby prišli darovať krv priamo do Prezidentského paláca

Prezidentka Zuzana Čaputová pozýva darcov krvi do Prezidentského paláca

Zdroj: Facebook.com

Prvýkrát v histórii môžu ľudia darovať krv priamo v Prezidentskom paláci. Stane sa tak pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi, ktorý je každoročne 14.júna. Tento rok sa Svetový deň darcov krvi nesie v znamení hesla „Daruj krv a urob svet zdravším miestom“.

Viac sa dočítate v správe: Prezidentka Zuzana Čaputová pozýva darcov krvi, aby prišli darovať krv priamo do Prezidentského paláca! 10 odpovedí na najčastejšie otázky o darovaní krvi

2. V Čechách pozitívne otestovali vakcínu proti borelióze

nová vakcína proti borelióze, mala 100%-nú účinnosť

Zdroj: Pexels.com

Vedci z českobudejovického biologického centra Akadémie vied vyskúšali novú vakcínu proti lymskej borelióze. Testy na myšiach ukázali stopercentnú účinnosť. Proti borelióze sa však zatiaľ nedá očkovať.

Viac sa dočítate v správe: Českí vedci otestovali novú vakcínu proti borelióze, mala 100%-nú účinnosť. Týchto 10 príznakov boreliózy neignorujte!

3. Nová štúdia vedcov odhaľuje, že len 30 minútové cvičenie jogy môže pomôcť ženám s rakovinou prsníka

Benefity jogy pre ženské zdravie

Zdroj: Pexels.com

Skvelá správa! Pacientky, ktoré venovali miernemu cvičeniu dve a pol hodiny týždenne, pred liečbou aj po liečbe, mali o 68 % menšiu pravdepodobnosť, že zomrú alebo sa im rakovina vráti.

*Viac sa dočítate v správe: Iba 30 minút jogy denne môže zvýšiť šancu v boji s rakovinou prsníka až o 70%, tvrdí nová štúdia vedcov. 5 benefitov jogy pre zdravie ženy!