Návštevy v nemocniciach a sociálnych zariadeniach sú opäť povolené! Aké pravidlá musíte dodržiavať, ak chcete navštíviť príbuzného?

Ministerstvo zdravotníctva SR informovalo, že návštevy v nemocniciach a zariadeniach sociálnych služieb sú od stredy 3. júna od 12.00 hod. opäť povolené. Návštevníci sú povinní dodržiavať niekoľko pravidiel.
Návštevy v nemocniciach a sociálnych zariadeniach sú opäť povolené!

Zdroj: Pexels.com

K návštevám v nemocniciach a zariadeniach sociálnych služieb vydal hlavný hygienik SR Ján Mikas špeciálne pravidlá, ktoré sú povinní dodržiavať všetci, ak chcú navštíviť svojich príbuzných.

Určite je to dobrou správou pre všetkých hospitalizovaných pacientov a tiež ich príbuzných, že sa môžu po dlhšom čase vidieť, pretože aj psychika je pri liečbe veľmi dôležitá. K uvoľneniu tohto opatrenia sme však mohli pristúpiť iba vďaka tomu, že naši spoluobčania veľmi zodpovedne dodržiavali všetky opatrenia,“ uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Pravidlá pre návštevu v nemocnici a sociálnom zariadení

  • V rovnakom čase môžu navštíviť jedného pacienta/klienta maximálne dve osoby. Výnimka platí iba, ak navštevujúci potrebuje podporu a sprievod alebo pri paliatívnom sprevádzaní v terminálnom štádiu ochorenia.

  • Návštevy sa budú prednostne prebiehať vo vonkajších priestoroch zariadenia (záhrada, spoločná terasa a pod.), pri návšteve vo vnútri nemocnice či sociálneho zariadenia, je návštevník povinný mať rúško a po každej návšteve sa musí vykonať dezinfekcia dotykových plôch.

  • Návštevy nie sú povolené osobám chorým alebo s podozrením na COVID-19 a osobám v karanténe. Na návštevu nesmú ani osoby s príznakmi akútneho respiračného ochorenia či s teplotou.


Mohlo by vás zaujímať:

Zubné ambulancie začínajú ošetrovať pacientov v bežnom režime. 4 dôležité zásady, ktoré dodržujte pri návšteve zubára!

Detské ihriská a pieskoviská sú znovu otvorené. Rodičia, na toto si dávajte počas pandémie pozor!