Prezidentka Zuzana Čaputová je v karanténe! Slovákov upozornila, že zápas s pandémiou pokračuje ďalej

Jeden zo zamestnancov prezidentskej kancelárie prišiel do kontaktu s osobou pozitívne testovanou na ochorenie COVID-19.
Prezidentka Zuzana Čaputová je v karanténe

Zuzana Čaputová | Zdroj: Facebook.com

Prezidentka je v domácej karanténe

Prezidentka Zuzana Čaputová zrušila svoj naplánovaný program a do piatku (26.6.) zostáva v preventívnej domácej karanténe.

Prezidentka sa pre tento krok rozhodla z dôvodu, že jeden zo zamestnancov prezidentskej kancelárie prišiel do kontaktu s osobou pozitívne testovanou na ochorenie COVID-19.

Pôvodne sa mala prezidentka dnes v Pezinku stretnúť s rakúskym prezidentom Alexandrom Van der Bellenom a popoludní mala v Prezidentskom paláci prijať predsedu Senátu Parlamentu Českej republiky Miloša Vystrčila.

Na druhú vlnu pandémie musíme byť pripravení

Zuzana Čaputová tiež v utorok na svojej sociálnej sieti uviedla, že prvú vlnu pandémie sme zvládli vďaka disciplíne ľudí a rýchlemu zavedeniu tvrdých opatrení.

Zdôraznila tiež, že zatiaľ čo prvá vlna nás mohla prekvapiť, na prípadnú druhú vlnu už musíme byť pripravení.

Hoci sa môže zdať, že nateraz nám nič nehrozí, čísla zo zahraničia naznačujú, že zápas s pandémiou pokračuje ďalej. Uplynulú nedeľu svet dokonca zaznamenal najvyšší denný nárast prípadov ochorenia od vypuknutia pandemickej krízy“, píše prezidentka v statuse na sociálnej sieti Facebook.

Zuzana Čaputová sa o pripravenosti Slovenska na prípadný návrat pandémie informovala u ministra vnútra a hlavného hygienika SR. Ako píše, obaja ju uistili, že sa na prípravách pracuje a že počet testovaní sa opätovne zvýši.

Vyjadrila som presvedčenie, že je dôležité, aby sme nepoľavovali a čo najskôr mali pripravený systém účinného testovania, aby sme možný nárast infikovaných dokázali zvládnuť bez opätovného uzatvorenia celej krajiny, firiem, inštitúcií a prevádzok“, zdôraznila prezidentka.


Ďalšie aktuálne správy:

Vypukla v Číne druhá vlna koronavírusu? Metropola Peking ruší lety, zatvára školy a zavádza karanténu

COVID-19 môže súvisieť s rozvojom cukrovky u predtým zdravých pacientov, odhaľuje nová štúdia vedcov