Wanda Hrycová má chorého otca po 2 mesiacoch extrémne náročnej liečby konečne doma! Lekárom poďakovala za záchranu jeho života

Herec Andy Hryc (70) bojuje s akútnou leukémiou, ktorá vzniká náhle a má rýchly priebeh. Akútnej Leukémii podľahol aj maestro Karel Gott (†80).
Andy Hryc bojuje s akútnou leukémiou, oporou mu je dcéra Wanda Hrycová

Zdroj: Instagram.com

Andy Hryc bojuje s akútnou leukémiou

Akútna leukémia sa podpísala nielen na telesnej konštrukcii chorého herca Andyho Hryca (70), ktorý stratil 60 kíl. Výrazne schudla aj jeho dcéra Wanda (42), ktorá s ním toto ťažké obdobie prežíva.

Od stanovenia otcovej zákernej diagnózy pre neho Wanda robí, čo môže. Dokonca pre otca zháňala cez sociálne siete aj krv, ktorú mu pomocou transfúzie museli lekári denne meniť.

Herec Andy Hryc sa z leukémie lieči na Klinike hematológie a transfuziológie LFUK, všetkým lekárom, zdravotným sestrám aj personálu dcéra Wanda poďakovala, po tom, ako mohol ísť jej otec po 60.dňoch náročnej liečby domov.

Veľká a nekonečná vďaka lekárom, sestričkám a celému personálu Kliniky hematológie a transfuziológie LFUK, UNB, Nemocnice sv. Cyrila a Metoda za perfektnú starostlivosť a záchranu jeho života,“ napísala Wanda Hrycová na sociálnej sieti.

Krásne vyznanie venovala aj chorému otcovi.

Vďaka tebe sa pokúšam denne prekračovať svoj tieň a si pre mňa taká inšpirácia, že len máločo sa mi vidí nemožné,“ napísala.

Čo je akútna leukémia?

To, že je leukémia akútna, znamená, že ochorenie sa v tele neukrývalo - vzniklo náhle a má prudký priebeh.

Na rozdiel od iných druhov rakoviny, ktoré vzniknú na jednom mieste ako napríklad rakovina prsníka je v prsníku, alebo rakovina prostaty v prostate a potom sa šíria alebo metastázujú, rakovina u pacientov s leukémiou je prítomná v celom tele už na začiatku diagnózy z dôvodu normálnej cirkulácie v krvnom obehu,“ uvádza Národný onkologický inštitút na svojej stránke.

Pri akútnych leukémiách sa masívne tvoria nefunkčné krvinky. Kostná dreň postupne vyhasína a klesá počet červených krviniek prenášajúcich kyslík.

Znižuje sa aj počet krvných doštičiek zodpovedných za zrážanie krvi. Zároveň tiež klesá počet zdravých bielych krviniek, ktoré sú nevyhnutné na boj proti infekciám.

Existujú dva podtypy akútnej leukémie, akútna myeolidná leukémia a akútna lymfoblastová leukémia.(postihuje najmä deti)

Akútnej myeolidnej leukémii podľahol koncom minulého roka aj legendárny Karel Gott.


Prečítajte si tiež:

S rakovinou bojujúca Aneta Parišková sa vrátila na televízne obrazovky!

Vedci objavili novú možnosť liečby akútnej leukémie u detí!