Lekárka o smrti pacientky: Babičku nakazila vnučka po párty, rúško nemala kvôli vyrážkam

Česká lekárka opísala konkrétnu skúsenosť z nemocnice so staršou pacientkou. Rodine musela oznámiť, že babička už sa domov nevráti. Pani bola v zlom stave, ale oddelenie ARO ju nemohlo prijať.
babičku nakazila koronavírusom vnučka, ktorá odmietla nosiť rúško

Zdroj: facebook MZ SR

Rozhorčený príspevok zverejnila pred pár dňami na sociálnej sieti česká lekárka Lucia. V texte krátko popísala osobnú skúsenosť z nemocnice.

Uviedla, ako sa v poslednej dobe ocitá v ťažkých situáciách, kedy musí oznamovať rodine, že ich blízky zákernému koronavírusu podľahol. Staršia pani zomrela potom, čo ju nakazila vnučka, ktorá odmietala nosiť rúško.

Ako píše česky Blesk, hneď v úvode textu lekárka pripomenula, že oni v nemocniciach chodia v rúškach či respirátoroch už dlho, a nosia ich niekoľko hodín denne.

"Kupodivu žijeme, dýcháme a zdravie poškodené nemáme," napísala v narážke na názory niektorých ľudí, že nosenie rúšok nie je zdraviu prospešné.

Ďalej lekárka opísala konkrétnu skúsenosť s jednou staršou pacientkou. Rodine musela oznámiť, že babička už sa domov zrejme nevráti. Pani bola v zlom stave, ale oddelenie ARO ju nemohlo prijať.

"A vy viete, že pre ňu nemôžete nič, ale vôbec nič urobiť. A nakazila ju vnučka, ktorá na tú oslavu jednoducho ísť musela a tú rúšku nosiť nebude, pretože sa živí, samozrejme, svojou krásou a robia sa jej pod tým vyrážky, "napísala lekárka s tým, že ARO pani nakoniec prijalo, ale aj napriek všetkej starostlivosti po dvoch týždňoch na COVID-19 zomrela.

K príspevku pripojila fotografiu toho, ako zapísala smrť pacientky aj to, že bolo úmrtie oznámené manželovi.

"Koľkokrát už ja som ten exitus za poslednú dobu napísala. Ak sa vám v tej chvíli neobjaví v kútiku oka slza a nezastaví na pár sekúnd srdce, nie je s vami niečo v poriadku, " opisuje náročné chvíle lekárka.

Príspevok vyvolal obrovskú vlnu súhlasných aj negatívnych reakcií, objavilo sa pod ním takmer tisíc komentárov a podobný počet ľudí ho tiež zdieľal. Niektorí tiež pod príspevkom zdravotníkom poďakovali za ťažkú prácu, ktorú v čase pandémie odvádzajú.


Prečítajte si aj:

Seniori s COVID-19 majú aj tieto atypické príznaky, vysvetľuje geriatrička

Koronavírus sa v Česku rýchlo šíri aj medzi zdravotníkmi. Počet infikovaných stúpol za mesiac o niekoľko stoviek!