Čo by telo chcelo?

Viete, čo je základom každého zdraviu prospešného cvičenia? Cvičiť správne! Fyzioterapeuti zo svetoznámych Kúpeľov Piešťany vás prostredníctvom seriálu mini – videí zoznámia s technikami precvičovania najviac namáhaných svalových skupín. V pohodlí domova si zacvičíte a v blogu sa dozviete všetko o svalovej skupine, ktorej sa fyzioterapeut vo videu venuje. Sme radi, že s vami môžeme byť nápomocní aspoň online, no úprimne sa nevieme dočkať osobného stretnutia v malebnom prostredí piešťanského Kúpeľného ostrova a v sieti Ensana Health Spa Hotels.
fyzioterapia v kúpeloch Piešťany

Zdroj: Ensana Health Spa Hotels

Keby si telo mohlo vybrať, chcelo by sa veľa hýbať. Chcelo by byť silné, aby ho neprekvapila žiadna záťaž a nezaskočil žiaden pohyb. Keby telo mohlo, poklepká vás po ramene a pripomenie vám, že mu s tým treba trochu pomôcť.

Striaslo vás pri slovnom spojení „cviky na posilnenie celého tela“? Predstavili ste si samých seba, ako sa spotení plahočíte a zúfalo lapáte po dychu v snahe dosiahnuť tento cieľ? Máme pre vás dobré správy.

Zložito a namáhavo to iba znie. Celé telo si posilníte pravidelným opakovaním jednoduchých cvikov, ktoré vám fyzioterapeut názorne ukáže v trojminútovom videu.

Nebudete potrebovať činky, pomôcky ani žiadne náradie. Všetko zvládnete hravo len vďaka váhe vašich vlastných končatín.

Pre posilnenie celého tela je skvelou voľbou cvičenie na kolenách a na rukách,“ vysvetľuje vo videu Ján Vevera, fyzioterapeut, ktorý sa stará o zdravie klientov v Kúpeľoch Piešťany.

Sila a stabilita tela vychádza z takzvaného „core“ – centrálnej časti, ktorú tvoria vnútorné a vonkajšie svaly chrbta a brušné svaly.

Na to, aby ste zapojili a posilnili nie len stred, ale aj končatiny, existujú pozície, v ktorých stačí chvíľu zotrvať. Nemáme na mysli „plank“, náročnejšiu formu statickej výdrže v pozícii – reč je o rotáciách a pomalom, sústredenom zdvíhaní rúk a nôh v polohe „na štyroch“.

V harmónii so správnym dýchaním, do ktorého vás počas troch minútiek fyzioterapeut zasvätí sa naučíte sériu cvikov, ktoré vás pravidelným opakovaním privedú k prekvapujúcej sile a stabilite.

Idete do toho? Poďte! Za tie tri minútky denne vám tie výsledky stoja!


Pozrite si aj:

Cvičenie na doma 2v1: Strečing a posilňovanie

Precvičte si hamstringy: Small talk o svaloch medzi kolenom a panvou