Stojíte v práci dlho na nohách? Dajte si pozor na tieto zdravotné problémy!

Vaše nohy môžu navonok pôsobiť zdravo, vnútorne však trpia. Ak začnete pociťovať tŕpnutie, bolesť a "ťažké nohy", prípadne sa začnú objavovať opuchy nôh, problém neignorujte. Dlhodobé namáhavé státie spôsobuje nedostatočné prekrvenie vašich dolných končatín a s tým spojené ďalšie zdravotné komplikácie.
dlhodobé státie v práci

Zdroj: Pixabay.com

U ľudí, ktorí trávia veľkú časť svojej pracovnej doby v stoji, sa môžu postupom času môžu prejaviť rôzne zdravotné komplikácie. Zamestnancov, ktorí trávia svoju pracovnú dobu na nohách, je veľa. Profesie ako kuchár, čašník, predavač, kaderník či rôzni pracovníci výroby sa tomu nedokážu vyhnúť.

Ich charakter práce im nedovolí, aby si na pár hodín vyložili nohy, alebo aspoň sadli. Dlhodobá práca v stoji môže spôsobiť nepríjemné zdravotné problémy, ako napr. :

Pokiaľ sa tieto bolesti neriešia, môžu vzniknúť aj trvalé následky. V dôsledku preťaženia kĺbov sa môže postupom času vyvinúť nepríjemná osteoartróza či chronické bolesti bedrovej a krčnej chrbtice.

Vaše nohy môžu navonok pôsobiť zdravo, vnútorne však trpia. Ak začnete pociťovať tŕpnutie, bolesť a "ťažké nohy", prípadne sa začnú objavovať opuchy, problém neignorujte.

Dlhodobé namáhavé státie spôsobuje nedostatočné prekrvenie vašich dolných končatín. Doprajte si preto každý večer dostatok času na cielený oddych.

relax pre nohy

Zdroj: Pixabay.com

Ako zrelaxovať unavené nohy?

Unavené nohy si položte na vyvýšené miesto (podložte ich napríklad vankúšom). Táto poloha zaručí správne prekrvenie vašich dolných končatín.

K uvoľneniu nôh si môžete dopomôcť aj aplikovaním masážneho krému či masti. Doprajte svojím nohám niekoľko minútovú masáž.

Príjemný je aj vodný kúpeľ nôh. Teplá voda pomôže nohám upokojiť a zrelaxovať, zatiaľ čo studená zmierňuje opuchy a zápaly.

Ak je pre vás úplne bežné stráviť celý svoj pracovný deň na nohách, pouvažujte o špeciálnych vložkách do topánok.

Ortopedické vložky, ktoré uľavia od bolesti

Certifikované ortopedické vložky MEDICOVI A40 sú vhodné pre prácu v stoji ale aj pri chôdzi. Okrem účinného tlmenia bolesti poskytujú potrebný komfort počas celého dňa v práci.

Pomáhajú so zdravotnými problémami ako sú:

  • bolesť chodidiel
  • plantárna fasciitis
  • spadnutá klenba
  • bolesti kolien, bedier a chrbta
  • opuchy nôh

Povrch ortopedických vložiek MEDICOVI tvorí jemná, pružná, antistatická stieľka EVA, ktorá je zo spodnej časti integrovaná s vodnou vložkou, ktorá už jedinou masážnou tlakovou vlnou dokáže okamžite zlepšiť rovnováhu a redukovať bolesť.

Senzorická vodou plnená ortopedická vložka MEDICOVI bola vyvinutá s využitím pokročilých odborných znalostí v oblasti medicíny na Katedre bunkovej a molekulárnej medicíny (ICMM) Kodaňskej Univerzity a Centrom pre senzomotorické interakcie Aalborgskej Univerzity v Dánsku.

Chceli by ste si ortopedický vložky Medicovi vyskúšať na vlastnej koži? Zapojte sa do kvízu a vyhrajte poukážku na nákup v hodnote 100 €!


Mohlo by vás zaujímať:

Trápi vás bolesť päty? Takto si uľavíte od bolesti aj bez návštevy lekára!