Nie sú to typické repáky z kysnutého cesta s plnkou z repy, ani čisto zemiakové placky, i keď na Liptove zemiaky volajú repou. Sú to placky kombinované z repy i zemiakov. Výsledkom je výborná chuť spolu s unikátnymi účinkami na naše zdravie.
Zdroj foto: Shutterstock.com
Čo budeme potrebovať?
- 300 g červenej repy
- 300 g zemiakov
- 5 PL hladkej múky
- 2 vajíčka
- podľa chuti: soľ, muškátový oriešok a mleté čierne korenie
Postup
Repu a zemiaky nastrúhame a spolu rozmiešame. Ak sa vytvorí viac vody, zlejeme. Pridáme vajíčka, hladkú múku, okoreníme, osolíme a vypracujeme cesto tak, aby dobre držalo. Potom ho necháme chvíľu odležať. Na rozpálenom oleji tvarujeme placky a opečieme z obidvoch strán. Podávame s bielym jogurtom ochuteným nasekanou petržlenovou vňaťou, prípadne kôprom.
Nenechajte si ujsť:
Prečítajte si o zaujímavostiach poľskej kuchyne