Hlávkový šalát je skvelou voľbou ku jedlu pre jeho vysoký obsah vitamínov a zároveň nízkemu počtu kalórii. A vôbec nejde o nudnú zeleninu pre diétujúcich alebo vhodnú len ako "obloha" jedál. Možno budete prekvapení, ako chutne a pestro sa dá pripraviť podľa známeho slovenského šéfkuchára.
Ingrediencie:
Postup
Hlávku šalátu rozoberieme, listy dôkladne opláchneme a natrháme na menšie kúsky. Paradajky umyjeme, nakrájame na štvrtiny a v mise zmiešame so šalátom.
Mrkvu a uhorku ošúpeme a najemno nakrájame, prípadne nastrúhame na hrubom strúhadle. Mrkvu, uhorku a scedenú kukuricu zapracujeme do šalátu. Nakoniec primiešame aj uvarené kuracie prsia, nakrájané na pásiky.
V druhej miske zmiešame jogurt, majonézu, olej, ocot, prelisovaný cesnak a petržlenovú vňať. Zmes osolíme a okoreníme. Dresing nalejeme na šalát a premiešame. Šalát nakoniec ozdobíme vajcami, nakrájanými na štvrtiny.
Vyskúšajte aj tento recept:
Dusený šalát s lososom a hráškovým krémom