Hlávkový šalát s kuracím mäsom

Hlávkový šalát je skvelou voľbou ku jedlu pre jeho vysoký obsah vitamínov a zároveň nízkemu počtu kalórii. A vôbec nejde o nudnú zeleninu pre diétujúcich alebo vhodnú len ako "obloha" jedál. Možno budete prekvapení, ako chutne a pestro sa dá pripraviť podľa známeho slovenského šéfkuchára.

Ingrediencie:

  • 1 ks hlávkového šalátu

  • 4 ks paradajok

  • 2 ks mrkvy

  • 1 ks šalátovej uhorky

  • 150 g kukurice

  • 300 g kuracích pŕs

  • 125 g bieleho jogurtu

  • 50 g majonézy

  • 2 PL olivového oleja

  • 1 PL octu

  • 2 strúčikov cesnaku

  • 4 ks vajec uvarených natvrdo

Peter Varga

šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: Shutterstock.com

Postup

Hlávku šalátu rozoberieme, listy dôkladne opláchneme a natrháme na menšie kúsky. Paradajky umyjeme, nakrájame na štvrtiny a v mise zmiešame so šalátom.

Mrkvu a uhorku ošúpeme a najemno nakrájame, prípadne nastrúhame na hrubom strúhadle. Mrkvu, uhorku a scedenú kukuricu zapracujeme do šalátu. Nakoniec primiešame aj uvarené kuracie prsia, nakrájané na pásiky.

V druhej miske zmiešame jogurt, majonézu, olej, ocot, prelisovaný cesnak a petržlenovú vňať. Zmes osolíme a okoreníme. Dresing nalejeme na šalát a premiešame. Šalát nakoniec ozdobíme vajcami, nakrájanými na štvrtiny.


Vyskúšajte aj tento recept:

Dusený šalát s lososom a hráškovým krémom