Videorecept: čokoládová pletenka

Radi by ste si zdravšie zamaškrtili a zároveň pripravili nejaký originálnejší koláčik? Inšpirujte sa nasledujúcim videoreceptom na chutnú čokoládovú pletenku, s ktorou môžete "zhrešiť" bez výčitiek svedomia.
Čokoládová pletenka

Paulína Ščepková a Sunday caking | Zdroj: YouTube.com

Budete potrebovať štyri zdravé druhy múky: celozrnnú pšenično-ražnú, ryžovú, špaldovú, bambusovú; ďalej horkú čokoládu, maslo, droždie a vodu. Na dochutenie pridajte kokosový cukor a soľ. Všetko spolu zmiešajte a vytvarujte cesto.

Potom nechajte prikryté kysnúť aspoň hodinu. Po uplynutí tohto času si vysypte dosku múkou, cesto vyvaľkajte, zabaľte doň kusky masla a dajte do chladničky opäť na hodinu. Vyberte, prevaľkajte a znovu nachajte chladiť. Zopakujte to ešte dvakrát. Neskôr cesto prekrojte na štyri rovnaké časti a rozotrite naň roztopenú horkú čokoládu. Všetky štyri časti zrolujte a vytvarujte z nich dlhé rúrky. Nakoniec vzájomne poprepletajte a vytvarujte do požadovaného tvaru. Potrite vajíčkom a pečte pri teplote 180-200 °C približne 15-20 minút. Upečené pletenky ešte môžete posypať cukrom.

Presný postup receptu si pozrite v nasledujúcom videu:


Vyskúšajte tiež:

Videorecept: smotanovo-slivkový koláč