Grilované rebierka

Chystáte sa grilovať a máte chuť na rebierka? Prinášame vám recept, ako si ich pripraviť tak, aby ste potešili nielen vaše chuťové bunky. Ku nim si nachystajte kyslé uhorky alebo baranie rohy a ideálna letná pochúťka je na svete.
Grilované rebierka

Palma.sk | Zdroj: súkr.archív

Suroviny (na 4 porcie):

  • 1,5 kg bravčových rebierok

  • 1 ČL soli

  • 1 ČL čierneho mletého korenia

  • 2 ČL sladkej mletej papriky

  • 75 ml repkového oleja

Marináda:

  • 1 dcl piva

  • 1 PL medu

  • 1 PL sladkej mletej papriky

  • 4 PL kečupu

Postup:

Koreniny zmiešame s spolu s olejom, potrieme rebrá, zabalíme do alobalu, necháme hodinku odležať. Potom zabalené dáme na gril a pomaly grilujeme.

Počas grilovania rebierka obrátime, aby sa prepiekli z oboch strán.

Keď sú takmer hotové, odbalíme ich, dôkladne potrieme marinádou a dáme na gril dopiecť.

Grilované rebierka podávame s opečeným chlebom, chrenom, horčicou, kyslými uhorkami alebo baraními rohmi.


Vyskúšajte tiež:

Chrumkavé grilované hydinové krídelká a stehienka