Dali by ste si chutné chrumkavé mäsko z grilu? Pri použití tých správnych ingrediencií si môžete počas dlhých letných večerov vyčarovať vynikajúce chute. Skúste napríklad tento recept na hydinové krídelká a stehienka s mletou paprikou, cesnakom, čili, či trstinovým cukrom.
Palma.sk | Zdroj:
súkr.archív
Suroviny (na 4-6 porcií):
Príloha:
-
750 g väčších zemiakov
-
soľ
-
čili olej na poliatie
Postup:
Olej zmiešame so všetkými koreninami, cukrom a pretlačeným cesnakom. Dobre premiešame. Mäso potrieme marinádou a necháme pár hodín odležať v chladničke.
Hodinu pred grilovaním mäso vyberieme z chladničky, aby získalo izbovú teplotu. Potom ho grilujeme do chrumkava, optimálne na tácke na grilovanie, aby sa marináda nad pahrebou príliš nespálila.
Zemiaky v šupke uvaríme v slanej vode do polomäkka. Potom ich zabalíme do alobalu a dáme upiecť na gril. Podávame ku grilovanému mäsu, preliate pikantným čili olejom.
Vyskúšajte tiež:
Grilované kurča so sezamovými semiačkami