Špargľa je zdravá, ľahko stráviteľná a plná vitamínov. Preto je výbornou voľbou aj pri grilovačke, kde popri množstve mäsa isto padne vhod. Vyskúšajte si ju pripraviť so šunkou, syrom i kaparami.
Naturhouse.sk | Zdroj:
súkr.archív
Suroviny:
Postup:
Špargľu dajte povariť na 2-3 minúty do vriacej vody, potom vyberte a nechajte chvíľu vychladnúť. Špargľu následne zabaľte do plátkov šunky - hrubšie stonky špargle baľte jednotlivo, tenké stonky môžete baliť po 2 až 3 kusoch. Obalenú špargľu poukladajte do zapekacej misky, pokvapkajte trochou olivového oleja a dajte zapiecť do rúry na 10 minút pri 180 ° C.
Chvíľu pred dopečením posypte kaparami, strúhaným syrom a nechajte ešte 3 až 5 minút dopiecť, aby sa syr roztiekol.
Vyskúšajte tiež:
Fotorecept: zapečená špargľa s ementálom a prosciuttom