VIDEO: Rozcvička je dôležitá

Pred každou náročnejšou pohybovou aktivitou je potrebné ponaťahovať a zohriať si svaly. Predídete tak predčasnej únave a aj mnohým zraneniam. Pozrite si náš tip na krátky párminútový warm-up.
Či už idete behať, bicyklovať, korčuľovať alebo posilňovať do fitnescentra, krátka rozcvička nesmie chýbať. Mala by zahŕňať všetky základné cviky, ktorými by ste si postupne precvičili celé telo a pripravili sa tak na tréning.

Stačí pár jednoduchých cvikov a vaše telo bude zahriate a pripravené na tréning. Ideálna rozcvička by mala trvať 5-10 minút. Snažte sa precvičiť všetky kĺby a svaly. Zahrňte sem zopár stálych cvikov, ktoré budete pravidelne opakovať a budú tvoriť váš základ. Potom ich môžete postupne kombinovať i s inými náročnejšími a konkrétnejšie zameranými v závislosti od toho, na akú fyzickú aktivitu sa chystáte.


Pozrite si tiež:

Nezabúdajte na ruky: Ochablinky nikoho nezaujmú

Poznáte svaly brucha a viete, ako ich posilňovať?


Dôležité je cítiť sa pri rozcvičke príjemne a nevykonávať žiadne pohyby nasilu. Ak vám aj nejaký cvik nejde úplne ideálne, skúšajte to radšej postupne. Pretože by ste riskovali svalové kŕče, natiahnutie svalu alebo v tom najhoršom prípade aj jeho natrhnutie. Nemali by ste zabudnúť ani na krátky strečing po tréningu, aby ste sa ďalšie ráno nezobudili so svalovicou!

Ak i vy patríte k tým, čo pravidelne na rozcvičku zabúdajú alebo nevedia, ako sa správne rozhýbať, pozrite si nasledujúce video.

Zdroj video: Youtube.com


Buďte informovaní o všetkom, čo Vás zaujíma. Čítajte novinky a zaujímavosti z oblasti zdravia, krásy a životného štýlu.