Svetový deň sklerózy multiplex

Pri skleróze multiplex (roztrúsená mozgomiechová skleróza) dochádza na rôznych miestach nervových vlákien k rozpadu dreňovej pošvy (demyelinizácia). Bohužiaľ, príčina tohto stavu je neznáma. Preto sa kladie doraz na diagnostiku, aby sa s čo najrýchlejším zistením choroby zaistil maximálne pohodlný život pacienta.

Na Slovensku si pripomíname toto ochorenie pravidelne dňa 27. mája.

Pri tejto príležitosti 29. mája 2010 organizujeme pre pacientov a širokú verejnosť akciu s názvom Krok s SM 1. výročie Slovenského národného dňa SM DEŇ NÁDEJE. Zorganizovali sme benefičný koncert so symbolickým krokom.

Na Petržalskej strane pri pontóne 34 sa streneme, spoločne sa nalodíme na loď, ktorá nás prevezie na opačnú stranu rieky.

Počas prevozu uprostred rieky vypustíme do šíreho neba zapálené lampióny - šťastíčka, ktorými sa chystáme symbolizovať uhorenie SM-ky a vypustenie všetkých zdravotných problémov vysoko do vesmíru.

Po prevoze a vylodení sa na opačnej strane rieky, sa symbolickým krokom prejdeme na Hviezdoslavove námestie, kde na nás už bude čakať koncert a KmeťoBand s ostatnými účastníkmi.

Záštitu nad akciou si vzal minister zdravotníctva SR R. Raši, primátor hl. mesta SR Bratislavy A. Ďurkovský a starosta Mestskej časti Bratislava - Staré mesto A. Petrek. Krok s SM sa koná vďaka finančnej podpore predsedu vlády R. Fica.

Podporte pacientov so sclerosis multiplex a zašlite z mobilu SMS v tvare DMS NADEJ na číslo 877.

...ĎAKUJEME... --------------
Bližšie info na adrese: [www.darcovskasms.sk](http://www.darcovskasms.sk) Prispieť môžte aj priamo na č.ú. 7812257030 / 5600