Krásna hriva aj po lete? Je to jednoduché!

Počas leta nás najviac zaujíma to, ako získať krásnu a zdravo opálenú pokožku a pritom mnohokrát zabúdame na suché, vyblednuté a polámané vlasy. Práve preto nezabúdajte na dostatočnú starostlivosť o ne.
Leto, prázdniny, slnko, more… no len **minimálna pozornosť vynovaná vlasom**, na ktoré myslíme na dovolenke pri mori azda najmenej. V batožine nám takmer nikdy nechýbajú prípravky na pleť či pokožku tela, no priznajme si, koľko priestoru v kufri vám zaberú prípravky na ochranu vlasov?

Nenechajte vaše vlasy v lete trpieť a vyskúšajte tieto svieže letné účesy

Nič však nie je stratené, ak ste na vlasy zabudli aj tento rok. Na ich ochranu pred slnkom totiž veľmi efektívne pomáhajú práve prípravky na pleť. Stačí mať po ruke kvalitný krém či olej na opaľovanie s vysokým faktorom (30 a viac) a telový olej, ktorým hydratujete pokožku po celodennom slnení. Vďaka ich správnemu používaniu budú vaše aj vlasy vyzerať aj po dovolenke krásne a zdravo.

**TIP Redakcie:** Padajú vám vlasy? Vieme čo s tým. Viac si prečítate v našom [**článku.**](https://www.zdravie.sk/clanok/43627/vypadavanie-vlasov)
Pred tým, ako si vyjdete na slnkom rozpálenú pláž, **doprajte svojmu telu kvalitný krém na opaľovanie s [vysokým faktorom](/clanok/52088/vyznate-sa-v-ochrannych-faktoroch-na-opalovanie)**. Rovnaký krém bez otáľania votrite aj do svojich vlasov. Vlasy tým nielen bezpečne ochránite pred slnkom, ale získate aj príťažlivý letný “wet look”. Potom je už len na vás, či si necháte vlasy rozpustené alebo, naopak, vyčesané do uzla. V tom druhom prípade dávajte pozor, aby ste **používali kvalitné sponky, či gumičky a vlasy do uzla zviažte vždy zľahka**.Aby sa vám nestalo, že si vlasy stiahnete príliš silno a polámete ich.
### Ako ich ošetriť na konci dňa?

Po dni plnom slnka si vlasy dobre umyte šampónom, aby ste dokonale odstránili zvyšky opaľovacieho mlieka. Naneste balzam a dobre opláchnite. Vlasom rozhodne neuškodíte, práve naopak, keď im doprajete trošku telového oleja. Pár kvapiek si rozotrite medzi dlaňami a potom naneste na končeky vlhkých vlasov. Len pripomíname, že najlepší olej je práve kokosový. Ak nemusíte, vlasy si nesušte fénom.

Podobné články:

Ešte jedna rada na koniec

Návštevu kaderníctva si naplánujte aj na začiatok leta, aby ste sa zbavili prípadných rozštiepených končekov.

Ak dodržíte naše rady, odmenou po lete vám bude krásna, hustá a sexy hriva.


Nezabudnite si prečítať: Svieže letné účesy- - - - - -