VIDEO: Ako maximálne zužitkovať vydreté hodiny v telocvični?

Máte dotrénované? Svaly sú napumpované, zničené, kalórie spálené a nastáva jedna z najdôležitejších otázok dňa, čo sa týka stravy – ako to všetko maximálne zužitkovať?

Máte už dotrénované? Svaly sú napumpované, zničené, kalórie spálené a nastáva jedna z najdôležitejších otázok dňa, čo sa týka stravy – ako to všetko maximálne zužitkovať?

Čo zaradiť po tréningu? Vedú sa rozsiahle diskusie ohľadom suplementácie a doplnkov výživy a aj ohľadom výberu jedla, ktoré má nasledovať po tréningu.

Jeden vám povie, že určite treba dať aspoň 50 g cukru hneď po tréningu, ďalší vám povie, že si musíte dať ovocie a proteín, tretí vám povie, že tak to teda určite nie, treba si dať čistý proteín a hodinu potom zeleninu a mäso.

Všeobecne sa to povedať samozrejme nedá, keďže každého telo funguje trochu ináč a na každého funguje niečo iné.

Teoreticky sa dá vysloviť názor, že pokiaľ neriešite pálenie tuku, ale chcete pribrať čo najviac svalovej hmoty, tak je dobrou voľbou na regeneráciu a zníženie vyplavenia kortizolu po tréningu (a tým pádom následný anabolický stav spôsobený inzulínom) pridať do proteínového šejku nejaké sacharidy. Ak si však dávate pozor na líniu, treba si každý sacharid na tanieri / pohári rozmyslieť.

Aké sú iné možnosti? Pozrite si vo videu!
- - - - - -

Tip na ďalší článok:

Potrebujete energiu pred tréningom?