VIDEO: Jednoduché pomôcky pre dokonalé krivky

Stacionárne bicykle, bežecké pásy či rôzne posilňovacie zariadenia sú síce skvelými pomocníkmi pri tvarovaní postavy, svojou veľkosťou nás však veľakrát odradia, najmä ak máme malý byt a miesta na uskladnenie nie je veľa. Existujú však pomôcky pre domáce cvičenie, ktoré sú efektívne a nezaberajú takmer žiadne miesto.

Cvičenie s vlastnou váhou vám nestačí a na skladovanie veľkých nespratných strojov nemáte priestor? Tieto jednoduché pomôcky vám pomôžu pri tvarovaní vysnívanej postavy, rehabilitácii či zlepšovaní celkovej koordinácie tela a súčasne nezaberú takmer žiadne miesto. Ak ste ešte bosu, gymstick či fitness schodík nevyskúšali, práve teraz je ten správny čas.


Získajte zľavu na nákup fitness doplnkov. Platí pre všetkých registrovaných užívateľov.

Fitness STEP UP schodík

Fitness schodík nie je len obyčajnou pomôckou na vytvarovanie štíhlych stehien a pevného zadočku. Intenzívnym cvičením zameraným na tieto partie spálite omnoho viac kalórii ako klasickými cvikmi. Step up totiž spája aeróbne a silové cvičenie, ktoré sa začína základným krokom simulujúcim klasické chodenie po schodoch. Vystupovanie na schodík a zostupovanie späť na podložku poskytuje intenzitu cvičenia na základe individuálnych potrieb.

Bosu

Bosu je naozaj všestranná pomôcka, ktorá sa vďaka svojej jednoduchosti teší stále väčšej a väčšej popularite. Je to akoby prepolená fit-lopta s plošinou na strane rezu, ktorú možno použiť z oboch strán, čo vyplýva aj z jej anglického názvu – Both Sides Utilized. Najčastejšie sa používa na posilňovanie hlbokých stabilizačných svalov, ktoré sú dôležité pre stabilitu chrbta, rovnako vám však pomôže aj pri posilňovacích či rehabilitačných cvičeniach. Bosu plní funkciu nestabilnej podložky, ktorá vás núti udržiavať rovnováhu a koncentráciu. Tým, že je nestabilná, užívateľa núti zapájať väčšie množstvo veľkých ale aj drobných svalov, a tiež celý oporný aparát. Výhodou je najmä posilňovanie svalov core - teda jadra tela, celkové zlepšenie rovnováhy ale aj reakcie na neočakávané podnety. Aj bežné cviky sa stávajú vďaka nestabilnej podložke a plnej koncentrácii náročnejšími, a teda aj efektívnejšími.

Gymstick

Jednoduchá, no zato jedinečná cvičebná pomôcka, s ktorou môžete cvičiť naozaj kdekoľvek. Pomocou rôznych cvikov a ich kombinácií, ktorých je viac ako 150, dokážete zaťažiť všetky časti tela. Gymstick ponúka viacero levelov odporu, preto s ním môžu cvičiť profesionáli, ale aj úplní začiatočníci. Pružné lano vytvára odpor a prispôsobí sa úrovni používateľa, vďaka čomu si okrem posilnenia svalov zlepšíte aj stabilitu a rovnováhu. Vhodný je pre mladých aj starších, začiatočníkov aj pokročilých a vďaka svojim rozmerom, váhe a prijateľnej cene je dostupný naozaj všetkým.

Buďte informovaní o všetkom, čo Vás zaujíma. Čítajte novinky a zaujímavosti z oblasti zdravia, krásy a životného štýlu.