7 trikov, ako správne nanášať korektor

Ako prekryť vyrážky, tmavé kruhy pod očami, škvrny či iné nezrovnalosti vašej tváre? Nepomáha vám žiadny korektor, mejkap či púder? Možno nie je chyba v produktoch, ale v spôsobe ich nanášania.

1. Začnite používať podkladovú bázu

V súčasnosti už nájdete v obchodoch tzv. podkladovú bázu pod mejkap či korektor, ktorá vie byť užitočným spoločníkom. Ako prvé použite práve ju a až potom nanášajte korektor. Ak by ste vymenili poradie, pri nanášaní podkladu by ste si odstránili minimálne polovicu krycieho mejkapu, ktorý ste predtým aplikovali.  


Pozrite si tiež:

Ako nanášať očnú linku?


2. Naneste korektor, ale správne

Mnoho žien robí tú chybu, že ho oblúkom nanesie len na oblasť pod okom (viď obrázok). Tento spôsob sa však nepovažuje za správny. Omnoho lepšie je použiť korektor tak, že nakreslíte trojuholník so základňou pod okom, ktorý bude smerovať až pozdĺž líca dole. Tento manéver nielen, že skryje tmavé kruhy pod očami, ale okamžite vytvára ilúziu, že vaša tvár je krásne vyrovnaná a hladká.

3. Proti nepeknej vyrážke treba zabojovať dvoma farbami

Ak vás trápi začervenaná vyrážka, ako prvé je potrebné použiť zelený korektor. Ním musíme pokryť len tú začervenanú oblasť (nie aj kožu okolo), aby sa zabránilo šíreniu baktérií. Následne aplikujeme korektor, farebne zodpovedajúci vašej pleti – prekryjeme zelenú oblasť a nanášame ho aj do okolia.

4. Korektor dokáže rozjasniť aj vaše unavené oči

Pýtate sa, ako? Jednoducho. Možno použiť tekutý korektor alebo kryciu tyčinku vo svetlejšej farbe vašej pleti. Vybraný produkt potom aplikujeme na tri miesta v oblasti oka (viď obrázok) – do kútika oka, na stred viečka a tesne pod vaše obočie. Tieto tri línie nakoniec jemne prstom rozotrieme .

5. Na tmavé kruhy pod očami je najlepší oranžový korektor

Tak ako začervenanú výražku dokáže najlepšie zneutralizovať zelená farba, tak i oranžová vie najlepšie bojovať s tmavými modrastými kruhmi pod očami. Stačí naniesť jednu vrstvu oranžového korektora a následne na ňu aplikovať druhú vrstvu vo farbe, zodpovedajúcej vašej pleti.

6. Vyčarujte si zmyselnejšie pery

Chcete nejako oživiť svoje úzke, nevýrazné pery? Na zmenu tvaru pier budete potrebovať tampónovú tyčinku potretú vašim korektorom (poprípade môžete použiť aj kryciu tyčinku). Paličkou potrite pery i okolie. Potom si vezmite červenú ceruzku (alebo inú farbu v závislosti od odtieňa rúžu) a ňou si vyznačte nový tvar pier, ktorý vyplníte rúžom.   

7. Zvýraznite farbu svojho rúžu

Na tento trik budete potrebovať malý úzky štetec alebo korektor s tenkým špicom. Po nanesení rúžu či ceruzky na pery si vezmite korektor v svetlej farbe a ohraničte celé pery tenkou (približne 2 mm) čiarou, ktorú jemne rozotrite dostratena.  


Pozrite si tiež:

Návod, ako správne naniesť rúž

Miska33

Naozaj super rady :) Pozitívnu skúsenosť mám s korektorom Max Factor CC Colour. Ľahko sa rozotiera a zakryje všetky nedostatky. Pár užitočných rád som našla aj v tomto článku nakupnyporadca.eu

Wjajaja

skutočne najlepší korektor na svete (každé 3sekundy sa preda jeden kus) je TOUCH ECLAT od Yves Saint Laurent , je sice drahší ale o ti lepší. Odporúčam