Ako zregenerovať zničené vlasy po lete?

Slnečné lúče sú pre každého z nás ako výborný zdroj energie, ktorý nám dokáže zlepšiť náladu, no naše vlasy to vnímajú inak. Slnko ich vysušuje a odoberá im lesk, ktorý im svojou starostlivosťou musíme prinavrátiť. Ako?

Zdroj foto: Shutterstock.com

Hydratácia je na prvom mieste!

Najčastejším problémom po lete sú suché vlasy, ktoré stratili vlhkosť a je preto nutné ju obnoviť. Vlasy si v takomto prípade samy nepomôžu a každá žena tak musí siahnuť po účinnej hydratačnej maske. Najlepšie je masku aplikovať každý týždeň po dlhšiu dobu, kým sa vlasy úplne nevrátia do pôvodného stavu.  Pri ich umývaní nezabúdajte ani na hydratačný kondicionér, ktorý dokáže urýchliť obnovu vašej koruny krásy.


Pozrite si tiež:

Babské tipy pre krásne vlasy!

Z čoho si možno urobiť vlastnú hydratačnú masku?

Na istý čas odložte kulmu alebo žehličku

Vaše vlasy určite ocenia, ak na nejaké obdobie vynecháte používanie kulmy, žehličky, či dokonca aj fénu. Ak sa toho nebudete vedieť vzdať, môžete počítať s tým, že obnova vašich slnkom zničených vlasov bude trvať omnoho dlhšie, ako si myslíte. Ďalšia úprava prostredníctvom vysokej teploty vaše vlasy ešte viac vysuší a len veľmi ťažko sa budú regenerovať.

Vezmite do ruky nožničky

Či sa vám to páči alebo nie, po lete by ste mali svoju korunku krásy zmenšiť o pár centimetrov, aby ste ju podporili v raste. Vplyvom slnka, chlóru či soli sa totiž najviac ničia končeky vlasov, ktoré je preto nutné odstrániť a dať možnosť vlasom rásť. Je už potom len na vás, či sa ostriháte sama, alebo zájdete ku profesionálnej kaderníčke.  

Oživte farbu svojich vlasov

Táto rada je určená predovšetkým pre tie ženy, ktoré si svoje vlasy farbia. Počas leta vám farba na vlasov rýchlejšie bledne a stráca svoj lesk. Obnovovať ju ešte počas slnečných dní nie je celkom šťastným riešením, keďže vlasy sa ešte viac vysušia a ich sýta farba rýchlo vymizne. Po skončení leta však už s pokojným srdcom môžete ísť ku kaderníčke a požiadať ju o obnovu vašej farby.


Prečítajte si aj: Babské tipy pre krásne vlasy!


eveliiiina

na regenaraciu vlaosv ma notinu suprove olej saloos alebo ziaja sampon - ten uprednostnujem ja nakolko ich robi hebke ale vyzivovanejsie

Jovanka

Tento rok mi kaderník poradil na zničené, vysušené a slnkom a morom unavené vlasy kúru olaplex no.7 masku, kondicióner aj šampón a mne to naozaj baby pomohlo. Už po mesiaci mali moje vlasy život a šmrnc

zuzulienka9

ja mavam po lete priserne slamovite suche a na pohlad otrasne vlasy, ale tento rok sa mi ich podarilo celkom rychlo dat dokopy s maskou z popupstore - Alterna Caviar Anti-Aging Replenishing Moisture