September je najlepší mesiac. Viete, prečo?

Začiatok školského roka je niekedy pre nás dôležitejší, ako príchod nového roka. Aj tí, ktorí pracujú, majú predsa len dva prázdninové mesiace o čosi ľahší pracovný režim. Príchodom septembra sa tak zväčša púšťame do starých, ale aj nových aktivít. Viete, na čo je september najlepší?

Zhoďte dovolenkové kilá

Posledné roky akosi neplatí, že v lete sa ľahšie chudne. Hoci leto praje viac konzumácii ovocia a zeleniny, praje aj početnejším grilovačkám a všakovakým večierkom, ku ktorým neodmysliteľne patria aj miešané drinky od výmyslu sveta. Ak k tomu prirátame týždenný pobyt v nejakom all inclusive rezorte, mali by ste mať na váhe približne o dva kilogramy naviac. September je ako stvorený na to, aby sme sa ich zbavili.

Skúste vynechať dobroty ako zmrzlinu, maminu bublaninu, ovocie jedzte hlavne na raňajky, pri každom jedle preferujte zeleninu. Vyhýbajte sa sladkým alkoholickým a nealkoholickým nápojom.

September je skvelý mesiac aj na športovanie vonku, lebo teploty sú príjemné. Čo tak začať behať? Dá sa to zvládnuť aj pred prácou a aj vtedy, ak máte deti. Po tom, čo ich odveziete do školy či škôlky, si to namierte v teniskách rovno do parku či na bežecký štadión. Stačí pol hodina denne a zázraky sa dostavia už za pár dní.


Prečítajte si aj: Pozor na ovocie pri chudnutí!


Trénujte mozog

Aj keď ste už dávno vyrástli zo študentských lavíc, možno máte chuť sa vzdelávať. September je tým najlepším mesiacom. Práve teraz sa totiž otvárajú rôzne kurzy a vzdelávania. Môžete sa tak prihlásiť do jazykovej školy, ale pokojne sa môžete kedykoľvek začať učiť hrať aj na hudobnom nástroji. Ak ste zatúžili po vysokoškolskom vzdelávaní, niektoré fakulty prijímajú uchádzačov aj v septembri.

Hurá do prírody

Miernejšie počasie je ako stvorené na pobyt v prírode. Ak máte niekde v blízkosti svojho obydlia kopec alebo les, práve na toto miesto by mali smerovať vaše kroky každý víkend. Mimochodom, vedeli ste, že v septembri sú naše Tatry najkrajšie? V piatok po práci si tam vyrazte aj s priateľmi na víkend. Ubytovacie kapacity už nebudú praskať vo švíkoch a vy tak môžete stráviť čas na čerstvom vzduchu s dobrou partiou. Ak sa vám náhodou podarí aj vyliezť na niektorý z kopcov, urobíte niečo aj pre svoje telo.

Nechajte si skontrolovať znamienka

Ak máte letnú dovolenku už za sebou, je ideálny čas, aby ste sa objednali u kožného lekára a nechali si skontrolovať znamienka. Takéto vyšetrenie sa odporúča absolvovať raz ročne, najlepšie po lete, a to najmä vtedy, ak máte sklony k tvorbe znamienok.

Pleť a vlasy

Pri pohľade do zrkadla si pripadáte, že by ste si mohli zahrať hoci aj Robinsona? Pleť máte vysušenú od slnka, vaše vlasy už dávno nevyzerajú, že by bol na nich nejaký účes a farba, no a možno vám pribudla aj nejaká tá vráska. Je najvyšší čas napraviť škody, ktoré na nás napáchalo prehnané slnenie. Navštívte dermatovenerológa, kozmetiku a kadernícky salón, kde vám určite pomôžu.

Ak sa vám to všetko podarí stihnúť, už začiatkom októbra budete sršať spokojnosťou. Dovolenkové kilogramy budú dávno preč, budete prekypovať krásou, zdravím a energiou, budete sa tešiť z nových priateľov, ktorých ste stretli na kurze... Jednoducho budete mať pocit, že ste sa hádam nikdy necítili lepšie. Už viete, prečo je september jeden z najlepších mesiacov v roku?


Prečítajte si aj: Pozor na ovocie pri chudnutí!