3 jednoduché recepty na ľahký obed do práce

Rozhodli ste sa začať žiť zdravšie a regulovať svoju životosprávu? Prvým krokom môže byť vlastný obed, ktorý si sami uvaríte a prinesiete do práce. Vyskúšajte tieto chutné recepty!

1. Vyprážaná zmes ryže, hrášku a kukurice

Ingrediencie:

  • 2 lyžice sezamového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (mleté)
  • 1 kúsok čerstvého zázvoru (strúhaný)
  • 3 vajcia
  • 4 šálky hnedej ryže
  • 1 šálka mrazenej kukurice
  • 1 – 2 šálky mrazeného hrášku
  • ½ lyžice ryžového octu
  • 2-3 lyžice sójovej omáčky
  • čerstvá bazalka, pažítka... na ochutenie podľa vlastného výberu

Postup: rozohrejte 1 lyžicu oleja na panvici na miernom ohni. Pridajte strúčiky cesnaku, zázvor a za stáleho miešania smažte 1 minútu. Pridajte vajcia na panvicu a varte ich 1-2 minúty. Následne pridajte ryžu a za stáleho miešania ju taktiež varte niekoľko minút. Keď sa vám už bude zdať, že je ryža tak akurát uvarená, pridajte hrášok, kukuricu, ryžový ocot a sójovú omáčku. Nechajte smažiť už len jednu či dve minúty a máte hotový chutný šalát.


Prečítajte si aj:

Navarte si do práce vlastný obed! Prečo?

2. Sendvič s kuracím šalátom

Ingrediencie:

  • misa uvarených kuracích pŕs (bez kostí) nakrájaných na menšie kúsky
  • 1 šálka nakrájaného zeleru
  • 2/3 šálky orechov (nakrájané)
  • ½ šálky sušených brusníc
  • 2 lyžice nastrúhaného parmezánu
  • nakrájaný chlieb

Dresing:

  • 2/3 šálky majonézy
  • ¼ šálky jablčnej šťavy
  • 3 lyžice medu
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 1 lyžica horčice
  • nakrájaná cibuľka
  • soľ a čierne korenie

Postup: vo veľkej mise zmiešame dokopy kuracie prsia, zeler, orechy a brusnice. V druhej miske zmixujeme všetky ingrediencie na dresing a ten následne vylejeme na zmes z kuraťa. Hotovo, náplň do sendviča je hotová! Sendvič Zdroj foto: Shutterstock.com

3. Fazuľový šalát s citrónom a petržlenom

Ingrediencie:

  • 2 plechovky červenej fazule (alebo 3 šálky varenej červenej fazule)
  • 1 plechovka cíceru
  • 1 malá červená cibuľa (nakrájaná)
  • 2 nasekané stonky zeleru
  • 1 červená paradajka (nakrájaná)
  • 1 stredná uhorka (ošúpaná a nakrájaná)
  • ¾ šálky nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej mäty (alebo kôpru)
  • ¼ šálky olivového oleja
  • ¼ šálky citrónovej šťavy
  • 3 strúčiky cesnaku (mleté)
  • malá lyžička soli
  • štipka mletej papriky

Postup: vo veľkej mise skombinujte pripravenú fazuľu, cícer, cibuľu, zeler, paradajku, uhorku, petržlen a mätu (alebo kôpor). Následne si pripravte citrónový dresing: v malej miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, cesnak, soľ a mletú papriku. Nakoniec hotový dresing vylejte na fazuľový šalát.

Fazuľový šalát Zdroj foto: Shutterstock.com


Nezabudnite si prečítať aj:

Prečo si do práce zbaliť vlastný obed?