4 tipy, ako pripraviť svoje nohy na leto

Mnoho žien zabúda na starostlivosť o pokožku nôh, ktorej však dávajú slnečné lúče poriadne zabrať. Ako sa o ňu starať, aby sme sa ňou mohli v lete hrdiť?

Nohy na pláži Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Zmiernite celulitídu na stehnách

Trápi vás celulitída? Zlou správou je, že na ňu neexistuje žiadny liek. Dobrou správou však je, že existujú spôsoby, ktoré ju dokážu zmierniť.

Ak sa jej chcete zbaviť v domácom prostredí, najúčinnejšie je cvičenie, znižujúce množstvo telesného tuku, zvyšujúce svalovú hmotu a nápomocné telu pri zbavovaní sa toxínov prostredníctvom potenia. Okrem toho možno vyskúšať aj niektoré telové mlieka alebo krémy so zložkami na vyrovnanie a spevnenie pokožky.

Celulitídu môžete zmierniť aj prostredníctvom rôznych špeciálnych dermatologických procedúr, ktoré nie sú lacnou záležitosťou, ale ich účinky sú overené.


Prečítajte si aj:

Toto sú najúčinnejšie zbrane proti celulitíde

2. Hydratácia a ešte raz hydratácia

Ak chcete mať hebké a lesklé nohy ako modelka na prehliadkovom móle, nezabúdajte na pravidelnú hydratáciu. V drogérií dnes už nájdete množstvo rozličných hydratačných krémov, ktoré vyhovujú vašej pokožke a doprajú jej potrebné regeneráciu.

3. Šetrné odstraňovanie chĺpkov

Počas zimy si veľa žien dáva väčšie prestávky medzi holením nôh, a tak dávajú aj pokožke priestor na oddych a regeneráciu. Počas letných mesiacov si však takmer každá žena dáva záležať na hladkých nohách bez jediného chĺpka.

Do úvahy prichádzajú dva najčastejšie spôsoby na odstránenie chĺpkov:

  • Holenie žiletkou - je rýchlý a účinný spôsob, ako sa zbaviť chĺpkov ihneď, avšak nevýhodou môže byť ich zarastanie pod kožou a tiež krátkotrvajúci efekt (veľakrát sa stáva, že žena už na druhý deň cíti vyrastajúce chĺpky).

  • Depilácia voskom - o niečo bolestivejšia metóda, ktorá vás však zbaví chlpov na dlhší čas.

4. Nezabúdajte ani na chodidlá

Počas leta dávame zabrať aj našim chodidlám, ktoré sú po väčšinu času odhalené a veľmi ľahko sa vysušuje ich koža. Ani v ich prípade nezabúdajte na hydratáciu a pravidelný peeling, aby ste odstránili tvrdé a odumreté časti kože.


Prečítajte si aj tento článok:

Toto sú najúčinnejšie zbrane proti celulitíde

morticia16

Depilácia a pedikúra sú nevyhnutnosťou. Depilácie máme na trhu veľký výber a pedikúra závisí od dobrej pedikérky. Ale na trhu som objavila samozlupovacie ponožky, vcelku zaujímavá záležitosť a hlavne perfektná pedikúra.