Ako sa zbaviť bolesti brucha a žalúdka?

Bolí vás brucho, neviete sa na nič poriadne sústrediť? Bolesť brucha vás vyčerpáva. Niekedy vám na čelo vystúpi studený pot. Príčiny môžu byť rôzne. Najčastejšie však ide o nešpecifikované tráviace ťažkosti v dôsledku žalúdočných problémov.

Najčastejšie príčiny bolesti brucha - infekcia žalúdočnými patogénmi

Žalúdočné problémy môžu prísť vtedy, ak sa v žalúdku nachádza nežiadúca baktéria helicobacter pylori. Je to patogén, ktorý spôsobuje žalúdočný diskomfort.

Ak helicobacter neliečime, jeho sila sa zvyšuje. Neliečenie môže vyústiť až do gastritídy, peptických vredov žalúdka alebo dvanástnika, no dokonca aj rakoviny.

Podozrenie na výskyt helicobactera môžete mať, ak sa bolesti opakujú pravidelne a trvajú dlhodobo. Nabaľujú sa na ne ďalšie problémy ako snehová guľa.

Z bolesti sú riadne kŕče, prichádzajú pocity pálenia žalúdka a zlého trávenia. K tomu je len krok k nechutenstvu a zvracaniu.

Nárazová bolesť v oblasti brucha a podbruška môže trvať aj niekoľko dní a nezávisí od príjmu potravy. Sprievodným znakom je taktiež pokles vašej hmotnosti.

Pomôcť včas odhaliť zápaly, vredy i nádorové ochorenia žalúdka môžu nasledovné vyšetrenia žalúdka.

Bolesti žalúdka v dôsledku nedostatku tráviacich štiav

Žalúdočné problémy a bolesti brucha zvykne vyvolať aj nedostatok žalúdočných kyselín. Málo kyslé prostredie rozvracia prirodzené procesy trávenia. Vytvára aj ideálne podmienky na usadenie helicobactera na sliznici žalúdka.

Pri nedostatku žalúdočných kyselín sú prospešné probiotiká. Tvorbu štiav taktiež stimuluje bio jablčný ocot.

Pokiaľ sa preň rozhodnete, vyberte si nefiltrovaný a nepasterizovaný. Taký totiž zachováva viac enzýmov podporujúcich trávenie. Spoznáte ho podľa mierneho kalu a usadenín na dne fľaše.

Bolesť žalúdka po jedle

Častým javom je aj bolesť žalúdka po jedle. Ak nejde o pokazený žalúdok, môže ísť o žalúdočný vred. V takom prípade sa treba zveriť do rúk gastroenterológa a podstúpiť odborné vyšetrenie.

V mnohých prípadoch sa totiž zdravotné komplikácie nekončia bolesťou brucha, ale práve naopak, bolesťou sa len začínajú. Pôvod môže byť aj v problémoch so zápalom žlčníka či pankreasu.

Bolesť brucha u detí

Žalúdočné problémy postihujú ľudí bez výnimky. Práve preto je významnou témou aj bolesť brucha u detí. Vtedy treba k ťažkostiam pristupovať oveľa citlivejšie.

Aj preto, že deti nevedia pomenovať príčinu bolesti. O to väčšia zodpovednosť stojí na pleciach rodičov, ktorých úlohou je dozerať na správnu výživu, ale aj celkovú životosprávu ich ratolestí.

Ako sa zbaviť bolesti brucha - čo vás čaká u lekára

Pri návšteve lekára vás môže čakať aj gastroskopia, kde vám zistia, či máte infekciu žalúdočnými patogénmi. Je to vyšetrenie, pri ktorom sa zavádza sonda cez ústa do žalúdka a odobrané vzorky sa vyšetrujú v laboratóriu.

Pokiaľ sa potvrdí prítomnosť baktérie helicobacter, lekár vám predpíše lieky a antibiotiká. Ako je známe, antibiotiká narúšajú prirodzenú mikroflóru žalúdka a imunitu. Navyše chemické lieky nemusia helicobactera vyhubiť.

Baktéria si totiž proti častému užívaniu antibiotík vytvorila odolnosť. Na obnovu mikroflóry sa odborúčajú užívať probiotiká.

Ako si pri bolesti brucha a žalúdka pomôcť prírodnou cestou?

Dobrou správou je, že pri bolesti brucha a žalúdka si môžete pomôcť a prírodnou cestou.

Prírodným prostriedkom proti podobným problémom je chioská masticha, ktorá sa vyznačuje priaznivým antibakteriálnym pôsobením. Vyčistí žalúdok od nežiaducich patogénov a naladí správne trávenie.

Masticha

Chioská masticha v podobe kryštálov | Zdroj: Shutterstock.com

Pri bolesti brucha a žalúdka môže pomôcť aj úprava jedálnička

Okrem chioskej mastichy sa odporúča aj úprava jedálnička. Pri probléme so žalúdkom skúste ľahko stráviteľné jedlá, radšej menšie porcie viac krát denne, ako veľa naraz. Skúste do jedálnička zaradiť aj acidofilné mlieko, ktoré obsahuje probiotiká.

Pri pretrvávajúcich bolestiach brucha či žalúdka zbytočne nedokladajte návštevu vášho lekára!


Prečítajte si tiež:

Príznaky helicobactera v žalúdku? Pomôže vám masticha


rodric camela

Toto je potrebné prečítať každý, som tu, aby som informoval celý svet o človeku, ktorý zachránil môj vzťah, a tento veľký človek sa volá Dr. IZOYA. Skutočne pre mňa urobil skvelú prácu tým, že priviedol späť môjho bývalého milenca, ktorý ma opustil, a sľubujem, že sa ku mne už nikdy nevráti. S týmto som si uvedomil, že rozdávanie podrobností o svete Dr. IZOYA bude pre tých, ktorí majú prelomené domovy alebo vzťahy, veľmi prospešné, aby vám pomohli vyriešiť tento zlomený vzťah alebo vaše manželstvo. Môžete sa k nemu dostať prostredníctvom jeho e-mailovej adresy: drizayaomosolution@gmail.com.Ukontaktujte sa s ním a zistite, ako bude váš problém vyriešený do 24 hodín. Špecializuje sa aj na nasledujúce záležitosti ...
(1) Chcete, aby váš bývalý späť.
(2) Chcete byť povýšený vo svojej kancelárii.
(3) Chcete, aby vás nasledovali muži / ženy..
(4) Chceš dieťa.
(5) Ste podnikateľom a chcete získať zákazky
(6) Chcete, aby bol váš manžel navždy váš..
(7) Potrebujete duchovnú pomoc.
(8) Boli ste podvedení a chcete získať späť stratené peniaze.
(9) Zastavte rozvod.
10. Vyvolanie peňažných rituálov.
(11) Víťazné voľby.

sabina789

u ans doma funguje dieta na bolest brucha, klasika suchare voda, ked boli male deti, tak som im davala pri kolikach biolac baby a fungoval super.