Telový krém: zvoľte si ten správny pre váš typ pokožky

Vyjdete zo sprchy, aj napriek tomu, že ste na seba naliali kopu vody, vaša pokožka je suchá. Pravdepodobne je to spôsobené sprchovým gélom, ktorý používate. Väčšina z nich vysušuje. Ak máte problematickú, prípadne atopickú pokožku, pocit je isto horší. Nič sa však nedeje, na to sú tu telové krémy.

Telový krém je veľmi podobný telovému mlieku. Rozdiel je iba v tom, že má inú, tuhšiu konzistenciu a môže byť menej mastnejší ako mlieko. Je treba s ním viac pracovať pri vtieraní do pokožky. Nie je to však nič zložité.

Druhy telových krémov

Dnes existuje veľmi veľa druhov telových krémov. Do tých „klasických“ patria napríklad s obsahom:

  • makadamiového oleja

  • olivového oleja

  • mandľového oleja

  • kokosového oleja

  • arganového oleja

  • bylín

Ak nemáte problém s pokožkou a ste zvyknutá pravidelne používať telové krémy, pokojne môžete vyskúšať rôzne z hore uvedených. Soľ z mŕtveho mora, ovocné extrakty, čokoláda a iné sú tiež bežné.

Problematická pokožka a telové krémy

Pokiaľ máte veľmi citlivú pokožku so sklonom k podráždeniu, určite zvoľte krémy alebo mlieka, ktoré sú s najjednoduchším zložením a bez parfumácie. Práve tá robí veľa problémov.

Z kozmetiky dostupnej v lekárni, nájdete krémy aj mlieka pre problematickú pleť aj bez parfémov a iných zložiek iritujúcich pokožku.

Pre veľmi suchú pleť je vhodné mlieko alebo krém s ureou so zjemňujúcimi účinkami.

Ďalšími veľmi dobrými krémami sú tie, ktoré obsahujú kyselinu hyalurónovú alebo rakytníkový olej. Pokožku tiež vedia veľmi pekne hydratovať.

Ak viete dopredu, že si na seba nemôžete dať akýkoľvek krém, je dobré kupovať mlieka s označením na citlivú pokožku alebo hypoalergénne.

Alternatívy telových krémov

Pre tých, ktorí nie sú fanúšikmi telových krémov a chcú skôr niečo mastnejšie, odporúčame zvoliť i mlieka, maslá, balzamy. Mlieka sa ľahšie vstrebávajú a maslá spolu s balzamami majú zase hutnejšiu konzistenciu a obsahujú množstvo hydratačných i liečivých zložiek.


Prečítajte si aj tento článok:

Jogurt pre krásnu pokožku