Odrazil sa nezdravý životný štýl už aj na vašej pleti? Poznáme spôsoby, ako to napraviť

Chodíte neskoro spávať, ráno zavčasu vstávate, často skĺzavate k nesprávnej strave, prípadne k vášmu životnému štýlu patrí aj cigaretka a pohár vína? Vaša pokožka si toto všetko zapamätá. Možno to na nej neuvidíte hneď, ale s pribúdajúcimi rokmi vám to spočíta. Napravte to, kým je ešte čas!

Váš životný štýl má nezanedbateľný vplyv na zdravie a vzhľad vašej pokožky. Pokiaľ nežijete práve ukážkovo, prejaví sa to mdlou, začervenanou či suchou pokožkou, kruhmi pod očami. Napravte tieto škody pomocou výživných látok v rastlinnej kozmetike. Skúste zaradiť niektoré z nasledujúcich produktov do vašej dennej rutiny.

S čím pomôže rastlinná kozmetika?

1. Hydratácia

Ak máte normálnu až zmiešanú pleť, ktorá trpí dehydratáciou, stavte napríklad na výťažok z kostmatcovníka. Nachádza sa v denných i nočných krémoch, géloch či tonikách. Táto zložka okrem toho, že intenzívne hydratuje až 48 hodín, prinavracia pleti jas.

Kosmatcovník

Yves Rocher | Zdroj: súkr.archív

2. Upokojenie

Ak je vaša pleť citlivá, začervenaná, podráždená, pomôcť jej môže výťažok z listov rastliny sigesbeckia orientalis. Nájdete ju v odličovacích prípravkoch, denných krémoch s ochranným faktorom, ale i očných krémoch. Táto rastlina má schopnosť upokojovať a zároveň pleť chrániť.

Sigesbeckia orientalis

Yves Rocher | Zdroj: súkr.archív

3. Oživenie

Ak je vaša pleť akási bez života, chýba jej jas a objavujú sa prvé vrásky, účinným pomocníkom je rastlina aphloia. Jej zložky nájdete v sérach, maskách, denných i nočných krémoch. Bylina, ktorá má svoj pôvod na Madagaskare, pleť detoxikuje a omladzuje.

Aphloia

Yves Rocher | Zdroj: súkr.archív

4. Vyhladenie a objem

Ak vaša pleť už nie je najmladšia, badať na nej vrásky a je prepadnutá, vyskúšajte výťažok z kosmatca kryštálového. Nachádza sa v peelingoch, dennej i nočnej starostlivosti či v špeciálnej starostlivosti o kontúry očí a pier. Má schopnosť aktivovať bunkové mechanizmy v boji proti vráskam, už existujúce vypĺňa a pleť vyhladzuje.

Kosmatec kryštálový

Yves Rocher | Zdroj: súkr.archív


Prečítajte si tiež:

Kozmetika verzus typ osobnosti: vyberte si tú správnu