5 najlepších aplikácií na počítanie kalórií

Ak patríte medzi ľudí, ktorí si počítajú a podrobne kontrolujú príjem živín a energetický výdaj, tak nasledujúce aplikácie budú pre vás ako stvorené. Toto sú podľa hodnotenia užívateľov najlepšie aplikácie pre sledovanie kalórií.

Aplikácii na počítanie a sledovanie kalórii je veľa. Treba skúšať a experimentovať, aká aplikácia vám najviac vyhovuje a páči a vám. Ich základné verzie sú zadarmo.

1. Aplikácia Kalorické tabuľky

Hodnotenie iPhone: ★★★★★

Android hodnotenie: ★★★★★

Cena: zadarmo

Aplikácia Kalorické tabuľky

Play.google.com | Zdroj: súkr.archív

Kalorické tabuľky sú prehľadné, jednoduché a rýchle. Ideálny pomocník pri výpočte denného kalorického príjmu a aktivít. Má veľmi bohatú databázu potravín - viac ako 90 000.

Funkcie:

  1. skenovanie čiarových kódov

  2. možnosť si zapisovať vlastné aktivity

  3. počítanie kalórií

  4. evidencia štatistiky (hmotnosť, energia, pitný režim)


Mohlo by vás zaujímať:

Štruktúra tela – aký je optimálny podiel tuku a svalov?


2. Aplikácia MyFitnessPal

Hodnotenie iPhone: ★★★★★

Hodnotenie Androidu: ★★★★★

Cena: zadarmo

Aplikácia MyFitnessPal

Myfitnesspal.com | Zdroj: súkr.archív

MyFitnessPal je rýchla a jednoduchá aplikácia na počítanie kalórii.

Má v databáze vyše 5 miliónov potravín a jednoduché sledovanie jedál. V MyFitnessPal si môžete uložiť svoje obľúbené položky, a skenovať čiarové kódy. Môžete tiež importovat recepty a pripojiť sa k viacerým 50 ďalším aplikáciám a zariadeniam, ako je Fitbit, Apple Health, Garmin a ďalšie. Sledujete makronutrienty, živiny a denný príjem vody. Máte k dispozícii tiež užitočné informácie o potravinách, aby ste mohli voliť tie najzdravšie jedlá.

3. Aplikácia FatSecret

Hodnotenie iPhone: ★★★★ ✩

Hodnotenie Androidu: ★★★★★

Cena: zadarmo

Aplikácia FatSecret

Fatsecret.com | Zdroj: súkr.archív

Krásne, čisté usporiadanie a jednoduchá funkčnosť robia z FatSecret skvelú aplikáciu na sledovanie jedla. Navyše je úplne zadarmo.

Funkcie:

  1. počítanie kalórii

  2. denník jedla za celý deň aj týždeň

  3. rozpoznávanie obrazov jedál a produktov

  4. skenovanie čiarových kódov

Nájdete i športový denník a zápis hmotnosti. K dispozícii sú tiež recepty a jedlo, časopis, ktorý zaznamenáva váš pokrok a možnosť zdieľania záznamov o jedlách s trénermi.

4. Aplikácia Fooducate

Hodnotenie iPhone: ★★★★★

Cena: zadarmo, ale existujú aj platené prémiové služby

Aplikácia Fooducate

Fooducate.com | Zdroj: súkr.archív

S Fooducate venujete pozornosť nielen počítaniu kalórii, ale i kvalite jedla.

Týmto spôsobom sa môžete začať stravovať lepšie a zdravšie. Prispôsobte aplikáciu podľa vášho veku, pohlavia, výšky, váhy a úroveň aktivity. Potom zadajte cieľovú hmotnosť, diétne ciele a všetky zdravotné podmienky.

Aplikácia sa bez problémov integruje s aplikáciou Apple Health. Môžete pridať potraviny, recepty a skenovať viac než 25 000 čiarových kódov. Získajte návrhy zdravých alternatív k tomu, čo už jete. Môžete dokonca sledovať veci ako je spánok, nálada, hlad.

5. Aplikácia In my Diary

Hodnotenie iPhone: ★★★★★

Android hodnotenie: ★★★★ ✩

Cena: zadarmo

Aplikácia In my Diary

Mynetdiary.com | Zdroj: súkr.archív

Sledujete svoje jedlo, cvičenie, váhu.

Môj denný diár obsahuje denné tipy pre zdravie, databázu viac než 150 000 jedál, receptov, ďalej pripomenutie a upozornenie na jedlo a cvičenie. Aplikácia poskytuje jednoduché grafy pre sledovanie pokroku a pripojenie k vašim obľúbeným zariadeniam. Naviac má najaktívnejšie stravovacie a fitness fóra od uživateľov. Takže si môžete vychutnať podporu a motiváciu od ľudí s podobnými cieľmi.


Pozrite si tiež:

Štruktúra tela – aký je optimálny podiel tuku a svalov?

erich360

Je fajn, ked je aj ta aplikacia co najpresnejsia a obsahuje co najviac potravin. Ide o to aby v nej ludia neklamali, a zapisovali si vsetko poctivo, lebo na to moze v konecnom dosledku doplatit kazdy sam za seba.