Červené jablko- symbol Vianoc i záruka zdravej a krásnej pokožky

Vianoce už klopú na dvere a spolu s nimi sviatočná atmosféra plná pohody a relaxu. K vianočným sviatkom už neodmysliteľne patria i jablká. Spájame si ich s mnohými tradíciami, zvykmi a v neposlednom rade so zdravím, ktoré si mnohí prajeme „pod stromček“ zo všetkého najviac.

Prečo jablko patrí k Vianociam?

Sviatočný stôl sa v mnohých rodinách nezaobíde bez tohto symbolu zdravia. Naservírované v misách alebo rozkrajané na kúsky, z ktorých sa ujde každému. Jablko sa spája s mnohými vianočnými tradíciami, pričom niektoré z nich poznáme dodnes. Napríklad veštenie z rozkrojeného jablka – hviezdička znamenala zdravie a šťastie, krížik chorobu a smrť. Alebo hlava rodiny rozkrojila najkrajšie jablko a každému členovi dala kúsok. Išlo o symbol jablka ako celistvosti rodiny.

Mohlo by vás zaujímať:

Jablko - symbol večného zdravia

Ako môže 1 jablko pomôcť vášmu zdraviu?

Červené jablko a jeho účinky na zdravie

Jablko obsahuje viac ako 30 vitamínov a minerálov, napríklad vitamíny A, B, E, C, minerály ako draslík, fosfor, vápnik. Významnou látkou je tiež pektín, ktorý prispieva k lepšiemu tráveniu a pomáha znižovať LDL cholesterol v krvi. V neposlednom rade je plné antioxidantov a flavonoidov, bojujúcich proti mnohým civilizačným ochoreniam.

Účinky jablka na zdravie pokožky

Látky, obsiahnuté v jablku, dokážu prečistiť pleť a zbaviť ju vyrážok. Okrem toho má toto ovocie aj protizápalové a hydratačné účinky. Preto sú jablká zložkou rozličných pleťových masiek – na osvieženie, pre suchú i mastnú pleť... Ak si ho pravidelne doprajete i v jedálničku, prečistíte telo zvnútra, zbavíte ho toxínov, čo sa následne odrazí aj na stave pokožky.

Využitie červeného jablka v kozmetike

Jeho hrejivá vôňa navodí myseľ na relaxovanie a sviatočnú náladu. Zmysly pohladí jemná jablčná aróma, spájajúca sa práve s Vianocami. Môžete sa stretnúť napríklad s rastlinnou kozmetikou Yves Rocher, zvýraznenou sladkastou vôňou jabĺk a javorového sirupu. Vychutnajte si jedinečnú atmosféru najkrajších sviatkov roka, ktorá na vás dýchne pri relaxácii s produktami, ako sú napríklad sprchovací gél, peeling, telový balzam, telové mlieko, tekuté mydlo, krém na ruky, či balzam na pery.

Doprajte si pred sviatočným zhonom chvíľku pre seba – hýčkajte sa kozmetikou z červeného jablka a rozvoňajte svoj domov, telo i srdce.


Spríjemnite si sviatky aj s touto ingredienciou:

Počuli ste už o zlatom čaji? Zbaví vás stresu či problémov s trávením