4 kozmetické tipy proti starnutiu pleti

Naša pleť je každý deň namáhaná. Či už je to spôsobené vonkajšími vplyvmi, ako chlad, teplo, vietor, prašné prostredie alebo stresom, na problémy so starnutím či nedostatočnou hydratáciou vždy existujú riešenia.

V chladnejšom zimnom období je ideálne na tvár a ruky používať mastnejšie krémy, ktoré pokožku viac vyživia a hydratujú. Ľudia s citlivejšou pleťou alebo atopickým ekzémom by mali svoju starostlivosť o pleť takisto zintenzívniť. Na trhu je viacero produktov, pomáhajúcich proti starnutiu, respektíve spomaľujúcich starnutie.

1. Koenzým Q10

Má omladzujúci účinok na pleť. Koenzým ju chráni pred predčasným starnutím. Ako antioxidant napomáha Q10 pleť udržiavať hydratovanú, čo jej pomáha získať späť mladistvý vzhľad.

2. Kyselina hyalurónová

Je látkou, ktorá perfektne dokáže oddialiť tvorbu vrások. Určite dokáže aj vyhladiť tie, ktoré už vznikli a takisto aj regeneruje pokožku.

3. Olivy a vitamíny

Retinol (vitamín A) a vitamín E majú za úlohu regenerovať a obnovovať veľmi suchú pleť. Táto kombinácia základných zložiek krému podporuje práve regeneráciu tváre a obnovu jej kožných buniek, dodáva pokožke potrebné vitamíny. Napomáha predchádzať predčasnému starnutiu tváre, krku a dekoltu. Zároveň zabraňuje vysušovaniu pokožky.

Olivy v kozmetike

Zdroj: súkr.archív

4. Kolagén

Ide o telu vlastnú látku a základnú stavebnú hmotu nielen kože, ktorej produkcia vekom klesá. Preto ho je neskôr potrebné dopĺňať i umelo. Kolagén obnovuje pokožku a bojuje proti starnutiu pleti. Pomáha znížiť viditeľnosť vrások a vypína pleť.


Pozrite si tiež:

5 základných krokov pri starostlivosti o pleť

Frederika6

Ja používam kvalitnejšie krémy ako na tvár (mám problémovú pleť a preto som zvolila krémy vhodné na akné) a na ruky používam taký červený od Garnier-ten je mastnejší, odporúčam! Ruky mávam stále suché tak mi to vyhovuje :) A pred nedávnom som narazila na cashback portál www.plnapenazenka.sk ktorý používam pri nákupoch online a niečo sa mi tak už podarilo našetriť. :)

11Zuzanka11

Ja mám 100% odskúšané a aj vy ak chcete naozaj riešiť problém s pleťou skúste DADO SENS kozmetiku.Je to dermakozmetika na prírodnej báze čiže ešte viac nezaťažuje už tak problémovú pleť..tie sady sú zacielené priamo na problém s pleťou.Mne jednoznačne na podráždenie zimou zabrala rada SENSACEA.Na vrásky mám ECTOIN Na súchú pleť, ale používam značku ANNEMARIE BÖRLIND radu LL Regeneration to je neskutočná kvalita..a jak to vonia :).MAminezase na zrelú pleť som použila radu NATUROYALE abo tak nejak sa to volá..drahá bola jak sviňa ale ona vyzerá fakt mladšie a fest si to chváli..takže tieto dve viem fakt že zaberajú a jedná sa vlastne o špičku kozmetiky na prírodnej báze...niekto by povedal že prírodnej ale je tam rozdiel vraj

Majora

začala by som u kvalitnej pletovej kozmetiky. Stači si vybrat tu spravnu podla tipu pleti. Použivam Estee Lauder a som s nou velmi spokojná . je malinko drahšia, ale kupujem ju na Notino