Trápia vás strie? Aké prípravky na ne zaberajú?

Strie sú veľmi častým kožným problémom. Čiarky na koži často vedú jedným smerom. Vyhnúť sa im veľmi nedá. Strie získavame najmä v období puberty. Ďalším tažkým obdobím je tehotenstvo, keď sa celé telo mení a zväčšuje.

Tehotenstvo a strie

Až deväťdesiat percent nastávajúcich mamičiek si na tele po šiestom mesiaci tehotenstva nájde strie. Strie sú v postate jazvy. Keď sa pokožka nevie prispôsobiť zväčšujúcemu sa objemu tela, začne praskať. Strie vieme minimalizovať olejmi a krémami.

Prípravky na strie

Bi-Oil

Strie sú trvalého charakteru, a hoci je Bi-Oil vyvinutý na to, aby vylepšil ich vzhľad, nikdy ich úplne neodstráni.

Bi-Oil by mal byť do strií vmasírovaný dvakrát denne krúživými pohybmi minimálne 3 mesiace. Počas tehotenstva by mal byť aplikovaný od začiatku druhého trimestra na oblasti, ktoré sú náchylné k vzniku strií, ako sú brucho, prsia, spodná časť chrbta, boky, zadok a horná časť stehien. Individuálne výsledky sa môžu odlišovať.

Elasti-Q

Elasti-Q Original má ľahkú konzistenciu, jednoducho sa vstrebáva, nezanecháva pocit mastnoty.

Pre najlepší výsledok odporúčame používať telový krém Elasti-Q Original tak často, ako len budete potrebovať. Najviac postihnuté miesta, najmä bruško, zadoček, stehná a boky natierajte minimálne dvakrát denne.

Olivový olej

Na hydratáciu pokožky je olivový olej určite zo všetkých najlepší. Olivovým olejom natierame miesta, kde predpokladáme vznik strií. Tento proces je časovo náročnejší, ale veľmi účinný.

Citrónová šťava

Vyžmýkajte si šťavu na brucho, stehná či zadok a nechajte ju vpiť do pokožky. Následne si tieto miesta len umyte čistou vodou a postup opakujte minimálne každý deň.

Ďalej sa odporúča:

  • dostatočný príjem tekutín

  • správna životospráva

  • natieranie rizikových partií tela krémom

  • masáže prekrvujúce telo

  • ľahké posilňovanie a pohyb – bicykel, chôdza


Prečítajte si o striách viac:

Ako vznikajú strie