Tipy na suchú a citlivú pleť

Naša pleť býva často namáhaná. Tým sa stáva viac citlivou a podráždenou. Či už vplyvom vonkajšieho prostredia (vietor, chlad, teplo), hormonálnou nerovnováhou alebo stresom. Predstavíme vám niekoľko kozmetických, ale aj prírodných tipov na zmiernenie podráždenia pleti.

Za suchú pleť sa vyznačuje práve tá, ktorá má nedostatok tukov. Môže dochádzať k dehydratácii, a preto pleť nie je schopná viazať vodu. Tým sa zvyšuje jej odparovanie z pleti.

Akú kozmetiku si vybrať, ak máte suchú a citlivú pokožku?

Ak často trpíte začervenaním a podráždením pokožky, je vhodné zvoliť kozmetiku, určenú pre citlivú pleť, hypoalergénnu, bez obsahu parfumu a parabénov.

Výrobky BIODERMA

Jednou z možností, ako hydratovať suchú pokožku a znížiť prípadné časté začervenanie je práve kozmetika značky BIODERMA.

Sensibio AR Krém, je upokojujúci krém, ktorý obmedzuje a bráni vzniku začervenania. Aplikuje sa ráno a/alebo večer – 7 dní v týždni na čistú pokožku.

Sensibio Tolerance+ trvalo zvyšuje kožnú toleranciu a zároveň rešpektuje prirodzenú biológiu pokožky. Aplikujte 1-2 krát denne na tvár a krk, po vyčistení Sensibio mliekom alebo micelárnou vodou Sensibio H2O. Ide tiež o perfektný podklad pod make-up.

Sensibio Riche je každodenná vyživujúca starostlivosť o citlivú pokožku a zvyšuje jej prah tolerancie. Aplikuje sa ráno a/alebo večer – 7 dní v týždni. Naneste Bioderma Sensibio Riche na tvár, krk a dekolt. Predtým tieto partie očistite micelárnou vodou Sensibio H2O alebo Sensibio čistiacim mliekom.

Prírodné alternatívy starostlivosti o pleť

Ďalšou možnosťou sú krémy s obsahom vitamínov a zložiek s prírodným pôvodom. Retinol (vitamín A) a vitamín E majú za úlohu regenerovať a obnovovať veľmi suchú pleť. Táto kombinácia základných zložiek krému podporuje práve regeneráciu tváre a jej kožných buniek, dodáva pokožke potrebné vitamíny. Napomáha predchádzať predčasnému starnutiu tváre, krku a dekoltu. Zároveň zabraňuje vysušovaniu pokožky.

Takisto sa pokojne môžete natierať aj olivovým olejom. Samozrejme s mierou, aby ste pleť potom nemali zbytočne mastnú.

Veľkým plusom je aj používanie nočných krémov, ktoré sú mastnejšie a pleť na noc dostatočne hydratujú.


Pozrite si tiež:

4 kozmetické tipy proti starnutiu pleti

kamca-k

Ahojte, poradíte mi prosím nejaký dobrý krémik, či masku na velmi suchú pleť? Po tej dlhej zime je to hrozne potreba :(

linda996

Ja môžem za seba doporučiť Biodermu modrú radu, je na veľmi vysušenú pokožku :) používame ju doma už roky, aj na deti
notino. sk/bioderma/atoderm-intensive-intenzivny-upokojujuci-balzam-pre-velmi-suchu-citlivu-a-atopicku-pokozku/

Marianenka

Za mňa jednoznačne Annemarie Börlind a línia LL sensitive.Sestra používa DADO SENS sensacea a tiež dobré... Skúšala som aj jedno aj druhé ale mne sa viac vidí Annemarie.. Top kvalita podľa mňa... Priplatite ale pre citlivky bomba.Make up mam od DADO SENS hypersensitive. Ja som začala kupovať na BIOSKIN.SK koli darčekom a vzorkam grátis :)..