Nu3o Matcha Latte: zdravá alternatíva kávy s blahodarnými účinkami

Určite ste už počuli o blahodarných účinkoch Matcha čaju. More antioxidantov. Prevencia pred mnohými ochoreniami. Zdravý "nabudzovač". Novinkou na trhu zdravých nápojov je momentálne nu3o Matcha latte - spojenie kávy a čaju v bio kvalite.
Nu3o Matcha Latte

Nu3o.com, Monika Kusendová | Zdroj: súkr.archív

Výrobcovia na svojom blogu udávajú, že Matcha čaj je až 137-krát silnejší v antioxidantoch, kofeíne, L-theaníne ako zelený čaj. Jeden hrnček je ekvivalentom 3 šálok bežného zeleného čaju. Pri jeho výrobe sa totižto spotrebúva celý čajový list z čínskej rastliny Camellia sinensis.

Základné informácie o nu3o Matcha latte

Ingrediencie:

Krajina pôvodu: Filipíny, Japonsko (Region Uji,Kyoto)


Pozrite si tiež:

Na trh prichádza nová zdravá alternatíva kávy: vyskúšajte nuo3 Kurkuma latte nápoj


Zloženie a príprava nu3o Matcha latte

Jedno balenie tohto nápoja by vám malo vyjsť na približne 20 až 25 šálok. Čo všetko však nájdete v jednej šálke Matcha latte?

250 ml štandardného matcha je vyrobené zo 4 čajových lyžičiek prášku, zvyčajne obsahuje asi 280 mg kofeínu. Keďže Matcha sama o sebe chutí trochu trávnato, výrobcovia sa ju rozhodli zjemniť kokosovým práškom a kokosovým cukrom. Nu3o Matcha latte môžete piť zaliate horúcou vodou alebo vyšľahané s mliekom. Mne osobne viac chutila druhá varianta. Pre tých, ktorí majú problémy s trávením klasického mlieka, odporúčam rastlinné.

Matcha nápoj sa neodporúča piť viac ako 2 krát (5 gramov prášku) denne. Avšak, môžete ju piť i poobede, keďže vám nenaruší spánok.

Nu3o Matcha Latte

Zdroj: súkr.archív

Benefity nu3o Matcha Latte

  • dodáva energiu na celý deň

  • spomaľuje starnutie

  • znižuje “zlý” LDL cholesterol a hladinu cukru v krvi

  • eliminuje riziko vzniku srdcových ochorení

  • obsahuje vlákninu, dôležitú pre správne trávenie

  • skvelý doplnok pri chudnutí

  • prečisťuje organizmus

  • prospešné pre zdravie obličiek a pečene

  • zlepšuje koncentráciu, pamäť i náladu

Matcha má veľmi vysoký obsah antioxidantov, najmä katechínov. Tie udržiavajú zdravé tepny a pomáhajú opravovať poškodené bunky.

Štúdie naznačujú, že zelený čaj zvyšuje počet spálených kalórií zvýšením rýchlosti metabolizmu a tiež spaľovanie tukov až o 17 percent.

L-theanín, obsiahnutý v Matcha, zvyšuje v mozgu alfa vlny. Tie sú spojené s duševnou relaxáciou a pomáhajú bojovať proti stresovým situáciám. L-theanín upravuje účinky kofeínu tak, že zvyšuje bdelosť bez toho, aby následne nápoj spôsoboval ospalosť.

Nu3o Matcha Latte

Nu3o.com | Zdroj: súkr.archív

Osobná skúsenosť

Patrím pravdepodobne medzi menšinu, ktorá kávu nepije vôbec a väčšinou "fičí" na vlastné baterky. No ako športovec občas potrebujem nakopnúť, a preto skúšam rôzne zdravé bio alternatívy. K takým patrí aj Nu3o Matcha latte. K jej najväčším výhodám patrí jednoduchá príprava, neutrálna chuť, jemná kozistencia a kvalitné zloženie. I keď osobne mi tento nápoj konzistenciou pripomína skôr smoothie než kávu, účinkami má s ňou spoločného viac. Vďaka obsahu kofeínu a antioxidantov ho oceníte popoludní v práci, keď vás začne "lámať" na šlofíka. Takisto padne vhod pred tréningom, ak sa potrebujete správne "nabudiť", no nechcete pritom podráždiť svoje trávenie.

Musím povedať, že som si počas dvoch mesiacov na tento nápoj celkom navykla a patrí k mojej pravidelnej rutine. Ale ak už návyk, tak radšej takýto zdravý, čo poviete?


Prečítajte si tiež:

Rozhovor so zakladateľom firmy unikátnych lattéčiek nu3o: kávy už je viac než dosť, prišiel čas na zdravú zmenu