Ľubovníkový olej - bylinkový zázrak, ktorý uľaví od bolesti

Ľudia kedysi verili a boli aj podľa svojich skúseností presvedčení, že byliny dokážu zázraky. V súčasnosti na túto tradíciu opäť nadväzujeme, obraciame sa k vzácnej krajine okolo nás a snažíme sa pre seba i svojich blízkych nájsť čisto prírodných pomocníkov bez nutnosti pridávať akékoľvek chemické prísady. Z jednej zo zázračných bylín pochádza aj Svätojánsky ľubovníkový olej.

Jemný olej dokáže pleť obnoviť, upokojiť a zároveň aj vyživiť. Tento jedinečný produkt by rozhodne nemal chýbať nikomu, kto by si snáď chcel overiť, či je moc bylín naozaj magická.

Kedy ľubovníkový olej používať?

V lete, na jazvy, suchú pokožku

Ľubovníkový olej zjemňuje a upokojuje suchú, citlivú a podráždenú pleť. V letných mesiacoch dokonale regeneruje pokožku po spálení od slnka. Svoj diel práce odvedie aj pri popáleninách, zapareninách či preležaninách. Veľmi chúlostivá je aj starostlivosť o jazvy, ktoré ale vďaka svojim hojivým a protizápalovým účinkom ľubovníkový olej ošetrí a vyhladí. Vzhľadom k príjemnej konzistencii je olej vhodný aj na natieranie suchej a ekzematickej pokožky.

Avšak je nutné poznamenať, že olej sa hodí naozaj až po slnení a nemal by byť použitý pred pobytom na slnku.

Pre matky s deťmi

Jeho využitie je všestranné, pri jemnom natieraní regeneruje jednotlivé časti tela, a je zároveň príjemným spoločníkom aj počas kúpeľa. Uvoľňuje telo i ducha. Svätojánsky ľubovníkový olej je vhodným produktom aj pre mamičky, ktoré ho pri častom nosení viackilovej záťaže v podobe malých bábätiek môžu využiť nielen na masáž boľavých svalov a chrbta, ale tiež do kúpeľa pre seba i bábätko. Jemná pokožka dojčiat je tak dokonale vyživená a vďaka upokojujúcim vlastnostiam oleja je každé dieťatko šťastné a tiché.

Pri strese a bolestiach hlavy

Občas je priam nemožné sa vyhnúť stresu. Ten môže na mnohých z nás pôsobiť veľmi negatívne, a ako následok môžu nastúpiť migrény, úzkostné stavy či neurózy. V prvom rade by sa malo myslieť na zdravie a nenechať situáciu zájsť tak ďaleko. No ak sa tak stane, aj v týchto prípadoch môžeme využiť prírodných darov a vyskúšať účinky ľubovníkového oleja.

Krúživé pohyby a potieranie spánkov olejom upokojuje a má antidepresívne účinky.

Na lepšie vykašliavanie

Leto je často spojené aj s premenlivými teplotami, počas ktorých telo ľahko prechladne a je tak potrebné rýchlo zareagovať, aby to neprešlo do vážnejšej choroby. Preto hneď pri prvých príznakoch chorôb dýchacích ciest (napr. zadná nádcha často veľmi nepríjemná u detí, ktoré majú problém s vykašliavaním) je vhodné prikladať na prsia teplé obklady s ľubovníkovým olejom, ktoré uľahčia odkašliavanie.

Ďalšie použitie

Jemný a výživný Svätojánsky ľubovníkový olej sa hodí na tvár, telo i ako jemná kúra pre dehydrované vlasy. Veľkým pomocníkom je tiež pri bolestiach chrbtice, svalov a kĺbov. Jeho vmasírovanie na postihnuté miesta zaistí rýchlu úľavu od bolesti a celkové upokojenie.


Prečítajte si aj tento článok:

Arganový olej - prírodný zázrak pre zdravie zvonka i zvnútra

Stanka KE

Odporúčam hlavne na spánky pri bolesti hlavy a skvelé na úľavu od bolesti vo forme teplého kúpeľa(2-3 polievkové lyžice na vaňu), skvelé aj na psoriázu.